32.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Κοσμά: “Γιατί να μην το κυνηγήσουμε;” (Vid)

Η νίκη επί της Σερβίας στην πρεμιέρα αποδείχθηκε τελικά κάτι παραπάνω από ιστορική. Έγινε και πολύτιμη, αφού σφράγισε ουσιαστικά νωρίς το εισιτήριο της Εθνικής Γυναικών για την επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ 2017. Αύριο (21.30, ΕΡΤ2) στην Τσεχία η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίζει την Γαλλία, σε έναν αγώνα που θα χαράξει την πορεία της στη συνέχεια της διοργάνωσης, αφού θα υποδείξει τον αντίπαλό της. Ή το αν θα τσεκάρει με μία νίκη την παρουσία της στα προημιτελικά.

Η Αφροδίτη Κοσμά, από τις πλέον έμπειρες αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών στάθηκε στην αξία του +9 από τη Σερβία και αναφέρθηκε στο τι ακολούθησε και ακολουθεί: «Κάναμε το καθήκον μας, πήραμε μια σημαντική διαφορά με τη Σερβία (+9) και παρόλο που χάσαμε από τη Σλοβενία, προκριθήκαμε και είμαστε χαρούμενες. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη…

Τώρα έχουμε αύριο τον αγώνα με τη Γαλλία και πάμε για νίκη, όπως κάναμε απέναντι στη Σερβία. Θα κοιτάξουμε στα μάτια την αντίπαλο μας και από εκεί και πέρα αν κερδίσουμε, μπορούμε και την πρώτη θέση. Γιατί λοιπόν να μην το κυνηγήσουμε; Μετά το τέλος της αυριανής ημέρας θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στα νοκ άουτ και φυσικά πάμε για την πρόκριση και στην οκτάδα. Το σύστημα θα έλεγα ότι μας ευνοεί. Αν νικήσει η Σερβία την Σλοβενία και χάσουμε εμείς θα βγούμε δεύτερες στον όμιλο και θα έχουμε καλύτερο αντίπαλο. Βέβαια δεν το κοιτάμε αυτό, γιατί στο παρελθόν όποια ομάδα έχει διαλέξει αντίπαλο την έχει πατήσει. Εμείς θα φροντίσουμε να τα δώσουμε όλα στο νοκ άουτ παιχνίδι  και να προκριθούμε έτσι στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα όσα σκέφτεται και λέει η Κατερίνα Σωτηρίου: «Η  πρόκριση σίγουρα μας δίνει μια ανακούφιση, θέλαμε να περάσουμε και το αξίζουμε πραγματικά. Με τη νίκη μας επί της Σερβίας και παρά την κακή εμφάνιση απέναντι στη Σλοβενία, θεωρώ ότι δεν μας άξιζε να μείνουμε εκτός και να μην συνεχίσουμε.  Η πρόκριση σημαίνει λιγότερο άγχος και περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενέργεια, να  διορθώσουμε τα λάθη των δύο παιχνιδιών και να μπούμε ελεύθερα και πολύ δυνατά για τη νίκη-θαύμα με την Γαλλία. Κάθε ομάδα έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά της.  Έχουμε δουλέψει πολύ στο δικό μας κομμάτι και στην ομοιογένεια σαν ομάδα. Πρόθεσή μας είναι να στοχεύσουμε εκεί που θέλουμε εμείς και όχι εκεί που θέλουν αυτές. Πρέπει να καταθέσουμε ψυχή και σώμα. Η αντίπαλός μας διαθέτει ψηλά κορμιά και δεν είναι εύκολο όπως κανένα παιχνίδι. Για μας είναι τελικός».

*Στον άλλον αγώνα του Γ' Ομίλου η Σερβία αντιμετωπίζει τη Σλοβενία (16.00). Η πρώτη ομάδα του ομίλου παίρνει απευθείας την πρόκριση για τους προημιτελικούς. Η δεύτερη με την τρίτη θα αναμετρηθούν χιαστί σε νοκ άουτ αγώνες χιαστί με την τρίτη και τη δεύτερη αντίστοιχα του Δ' Ομίλου.

H βαθμολογία

Γαλλία 4 2-0
Σλοβενία 3 1-1
Ελλάδα 3 1-1
Σερβία 2 0-2



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ