21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κορωνιός: “Εκπληκτικός άνθρωπος ο Χριστοφόρου”

Θλίψη έχει σκορπίσει σε όλο το χώρο του ελληνικού μπάσκετ η είδηση του θανάτου του Θανάση Χριστοφόρου σε ηλικία 71 ετών τη Δευτέρα 6/3 στη Βοστόνη. Ο ΕΣΑΚΕ ετοίμασε και παρουσίασε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα σε αυτόν τον μεγάλο εργάτη του μπάσκετ, που διέπρεψε τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, ενώ η basketa.gr επικοινώνησε με ένα από τα πιο γνωστά μπασκετικά παιδιά του.

Ο Άγγελος Κορωνιός αναδείχθηκε ως παίκτης στο Περιστέρι την εποχή που προπονητής εκεί ήταν ο Θανάσης Χριστοφόρου. Πίστεψε στο ταλέντο του νεαρού Άγγελου, τον προώθησε στην πρώτη ομάδα και του έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει τη σπουδαία καριέρα του. Ο Κορωνιός πληροφορήθηκε το θάνατο του δασκάλου του τυχαία, μέσω μιας ανάρτησης στο facebook και, όπως είπε, "έπεσα από τα σύννεφα"...

"Μόνο τα καλύτερα έχω να πω γι' αυτό τον άνθρωπο. Ήταν προπονητής μου στα πρώτα χρόνια μου στο Περιστέρι, μετά πηγαίναμε και στο Ντιρί, όπου ήταν γυμναστής, και γυμναζόμαστε, τι να πω...", λέει. Και προσθέτει: "Εξαιρετικός άνθρωπος. Δεν είχε πειράξει ποτέ του κανέναν κι ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Έκανε υγιεινή ζωή, κοιμόταν από τις 10 το βράδυ. Κι όμως, αρρώστησε και πέθανε τόσο ξαφνικά. Είναι γραμμένη η μοίρα του καθενός τελικά...". 

Όμως ο Θανάσης Χριστοφόρου ήταν και πολύ καλός προπονητής: "Ήταν Ελληνοαμερικανός και κουβαλούσε την αμερικάνικη νοοτροπία στο μπάσκετ, πράγμα που του επέτρεψε να προσφέρει πολλά θετικά πράγματα στο Περιστέρι. Έδινε στο σύλλογο το διαφορετικό κι αυτό το εκτιμούσαμε όλοι στο Περιστέρι. Γι' αυτό τον αγαπήσαμε. Ήταν πολύ αγαπητός σε όλους, είχε πολλούς φίλους. Και φυσικά ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για την ομάδα, που ανέβηκε κάποια στιγμή και έπαιξε στην Α1. Ο Φίλιππος Κότσης, ο Πεδουλάκης, όλα εκείνα τα παιδιά είχαν περάσει από τα χέρια του. Και φυσικά ήταν εκπληκτικός παίκτης επίσης. Φοβερός σουτέρ από τις γωνίες...".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ