15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κορυφαίος στο Ισραήλ ο Σφαιρόπουλος (vids+pics)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατέκτησε τον 53ο τίτλο στην ιστορία της στο ισραηλινό πρωτάθλημα, με το Γιάννη Σφαιρόπουλο να αναδεικνύεται κορυφαίος προπονητής της σεζόν 2018-2019.

Ο 52άχρονος τεχνικός ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο την «ομάδα του λαού», αντικαθιστώντας στην άκρη του πάγκου το Νέβεν Σπάχια. Το τέλος της χρονιάς τον βρήκε «αγκαλιά» με το τρόπαιο του πρωταθλητή, μετά τη νίκη τους επί της Μακάμπι Ρισόν στον τελικό του Φάιναλ Φορ, αλλά και με το βραβείο του καλύτερου κόουτς στη Winner League.

Η Μακάμπι τελείωσε φέτος με ρεκόρ 31 νίκες και μόλις έξι ήττες στο εθνικό πρωτάθλημα, έχοντας την κορυφαία επίθεση με μ.ό. 90,8π. και την καλύτερη άμυνα με μ.ό. 77,9π. Στην κανονική περίοδο τερμάτισε πρώτη με 27-6 και στα πλέι οφ νίκησε κατά σειρά τη Χάποελ Τελ Αβίβ στα προημιτελικά με 3-0 νίκες, τη Χάποελ Ελιάτ στον ημιτελικό και τη Μακάμπι Ρισόν στον τελικό του Φάιναλ Φορ, για να προσθέσει ακόμα έναν τίτλο στην «πλούσια» τροπαιοθήκη της.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει στο πλευρό του, ως βοηθό, το Βασίλη Γεραγωτέλλη.

Ο Έλληνας προπονητής δεν γλίτωσε το… μπουγέλο από τους παίκτες του, στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του τελικού στη «Menora Mivtachim Arena»...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ