21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κορυφαίος και στην Ισπανία ο Πέσιτς

Στην τέταρτη θητεία του στο ισπανικό πρωτάθλημα και δεύτερη στην Μπαρτσελόνα ο Σβέτισλαβ Πέσιτς κατάφερε να αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής της σεζόν από την ACB.

Ο 69χρονος προπονητής, που επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα το 2018 μετά την περίοδο 2002-2004 ενώ είχε βρεθεί και στον πάγκο της Χιρόνα το 2016-2017 και της Βαλένθια το 2010-2011, είχε κατακτήσει τον αντίστοιχο τίτλο τρεις φορές στο γερμανικό πρωτάθλημα (1996, 1998, 1999) με την Μπάγερν Μονάχου, όχι όμως και επί ισπανικού εδάφους. Το έκανε φέτος, με τη διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει πως ήρθε πρώτος με μικρή διαφορά από το δεύτερο Πάμπλο Λάσο, της Ρεάλ Μαδρίτης, βάσει των αποτελεσμάτων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Οι Καταλανοί τερμάτισαν φέτος στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πίσω από τη «βασίλισσα», έχοντας απολογισμό 27 νίκες και εφτά ήττες, ενώ κατέκτησαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Κύπελλο Ισπανίας. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, που επέστρεψε στους «μπλαουγκράνα» πέρυσι το Φεβρουάριο αντικαθιστώντας στην άκρη του πάγκου το Σίτο Αλόνσο, τους οδήγησε και φέτος στα πλέι οφ και στο πλαίσιο του πρώτου γύρου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μπανταλόνα. Πέρυσι η Μπαρτσελόνα τερμάτισε 3η στην κανονική περίοδο και έφθασε μέχρι τα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου αποκλείστηκε από την Μπασκόνια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ