14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν για πρώτη φορά ο Αντετοκούνμπο (vids)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της σεζόν 2019-2020 στο ΝΒΑ, διάκριση που απολαμβάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 25άχρονος γκαρντ/φόργουορντ οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, και πλέον περιμένει να δει εάν θα ψηφιστεί και MVP, όπως έγινε πέρυσι. Εάν τα καταφέρει θα γίνει μόλις ο τρίτος παίκτης, που θα έχει κατακτήσει και τα δύο βραβεία την ίδια χρονιά, με τους Μάικλ Τζόρνταν (1987-1988) και Χακίμ Ολάζουον (1993-1994) να είναι οι άλλοι δύο.

https://www.youtube.com/watch?v=eapytZdodfY

«Είναι ωραίο που παίρνω το βραβείο που είχε ο συμπαίκτης μου, Μπρουκ Λόπεζ. Χωρίς τον Θεό δεν θα ήμουν εδώ, δεν θα μπορούσα να κάνω ό,τι κάνω στο παρκέ και στην προπόνηση. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την αγάπη και τη συμπαράστασή τους. Επίσης, τον κόουτς Μπαντ (Μπουντενχόλζερ) και τους συνεργάτες του που μας δίνουν το αγωνιστικό πλάνο και κάνουν την δουλειά μας πιο εύκολη. Επίσης, τους συμπαίκτες μου, ξέρω ότι το όνομά μου είναι σε αυτό το τρόπαιο, αλλά το αξίζουν όλοι», ανέφερε αρχικά ο «Greek Freak».

Όπως πρόσθεσε: «Η άμυνα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στο ότι πιστεύουμε ο ένας στον άλλο και τον βοηθάμε. Για αυτό είμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα στο ΝΒΑ. Ευχαριστώ και τον Μπρουκ Λόπεζ, που με καλύπτει κάθε βράδυ. Επίσης, τους Μιλγουόκι Μπακς και τους φιλάθλους που μας στηρίζουν».

https://www.youtube.com/watch?v=l0X_VEA822E

Παράλληλα, ο Έλληνας διεθνής έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει κερδίσει βραβείο MVP και κορυφαίου αμυντικού. Εκτός από τους Μάικλ Τζόρνταν και Χακίμ Ολάζουον, το ίδιο πέτυχαν στο παρελθόν και οι Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Κέβιν Γκαρνέτ.

Στην ψηφοφορία, που βασίστηκε στις εμφανίσεις των ομάδων μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και διακόπηκαν οι αγώνες εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού COVID-19, πήραν μέρος εκατό αθλητικοί συντάκτες και σχολιαστές. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν η πρώτη επιλογή 75 εξ αυτών, συγκεντρώνοντας 432 βαθμούς. Τον ακολούθησαν σε μεγάλη απόσταση ο Άντονι Ντέιβις των Λος Άντζελες Λέικερς με 200 βαθμούς και δεκατέσσερις πρωτιές.

Μέχρι το σημείο της διακοπής είχε κατά μέσο όρο 29,6π., 13,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ και βρίσκεται και στην τελική τριάδα των υποψηφίων και για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη μαζί με τους Λεμπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς) και Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς). Θεωρείται, μάλιστα, το φαβορί για να το πάρει για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

https://www.youtube.com/watch?v=wPtPZhDTNPs



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ