16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κορυφαία επίδοση 83 αγώνων για τον Ολυμπιακό

Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση από μια ματιά στο σκορ για να καταλάβει κανείς ότι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Χίμκι μέσα από την άμυνα του. Άλλωστε στην επίθεση έμεινε χαμηλότερα από κάθε άλλο εντός έδρας παιχνίδι του, έχοντας 71 πόντους ενώ είχε 72 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

 


Αμυντικά όμως η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έκανε όλη τη δουλειά κρατώντας τη Χίμκι στους 57, επίδοση που συνιστά ρεκόρ περιόδου αφού η προηγούμενη καλύτερη αμυντική επίδοση της ήταν εκείνη των 60 που δέχτηκε στη Βαρκελώνη.

 


Η χθεσινή αμυντική επίδοση όμως ξεπερνάει τα όρια της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό του οποίου η καλύτερη, περσινή αμυντική επίδοση ήταν οι 58 πόντοι που δέχτηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές, την οποία είχε νικήσει με 61-58. Για να βρούμε καλύτερη της χθεσινής, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 16 Νοεμβρίου 2016 όταν κράτησε την Μπαρτσελόνα στους 52 για να τη νικήσει με 59-52 στο ΣΕΦ. Οι 57 που δέχτηκε λοιπόν χθες ο Ολυμπιακός αποτελούν ρεκόρ 83 αγώνων Ευρωλίγκας για τους “ερυθρόλευκους”.

 


Κρατώντας τη Χίμκι στους 11 πόντους τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την κορυφαία αμυντική επίδοση του στη σεζόν. Είχε παθητικό 11 πόντων ακόμη, στην τρίτη περίοδο του εντός έδρας αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε και στη δεύτερη περίοδο του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό.

 


Η δεύτερη περίοδος κύλησε με εξαιρετικά χαμηλό σκορ αφού οι δύο ομάδες σημείωσαν αθροιστικά 23 πόντους. Οι 12 που σημείωσε ο Ολυμπιακός αποτελούν ισοφάριση της χειρότερης εντός έδρας επίδοσης του, αφού την ίδια είχε στην 4η περίοδο με τη Μιλάνο και στην 3η με την Μπασκόνια.

 


Μία από τις ελάχιστες κατηγορίες στις οποίες ο Ολυμπιακός υστέρησε χθες έναντι της Χίμκι, ήταν το σκορ από επιθετικά ριμπάουντ (4-11). Μένοντας στους τέσσερις πόντους από δεύτερες επιθέσεις, ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση του αφού τόσους είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μακάμπι.

 


Η Χίμκι ισοφάρισε τη χαμηλότερη επίδοση εύστοχων τρίποντων μεταξύ των ομάδων που επισκέφτηκαν φέτος το ΣΕΦ, μένοντας στα έξι. Τόσα είχε και η Μπουντούτσνοστ αλλά με πέντε προσπάθειες λιγότερες. Οι Μαυροβούνιοι είχαν 6/19 ενώ οι Ρώσοι 6/24. Στατιστικά πάντως η Χίμκι δεν έκανε τη χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των ομάδων που υποδέχτηκε ο Ολυμπιακός. Είχε 61 βαθμούς στο ομαδικό ranking, τρεις περισσότερους από εκείνους που είχε ο Παναθηναϊκός (58).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ