17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Εκτακτη σύσκεψη για νέα μέτρα! (vid)

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του κορονοϊού και όπως φαίνεται όσοι περιμένουν, όλος ο κόσμος δηλαδή, την... ελευθερία με την άρση των μέτρων, θα βρεθούν προς νέων δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η νέα έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα φέρει νέο κύκλο μέτρων ειδικά για την Αττική όπου η κατάσταση στο σύστημα Υγείας διαρκώς επιβαρύνεται.

Η παράταση του Lock down θεωρείται δεδομένη, ενώ εξετάστηκαν και άλλα μέτρα όπως ακόμα και περιορισμός των μετακινήσεων εντός του Νομού  και αύριο το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα εξής:

Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού

Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση

Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, καθώς και τα νέα μέτρα θα παρουσιαστούν, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ