17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κορογώνας: «Δεν αγχωθήκαμε από το βάρος του πρωταθλητισμού»

Η Καλαμάτα ’80 επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες και ο προπονητής της, Αλέξης Κορογώνας, μίλησε για το βάρος του πρωταθλητισμού που δεν τους κατέβαλε.

Μετρώντας ήδη δέκα χρόνια στην ομάδα, κλήθηκε τις τελευταίες δύο σεζόν να ηγηθεί για την επιστροφή της μεσσηνιακής ομάδας στις εθνικές κατηγορίες. Ο κόουτς Κορογώνας, που οδήγησε τους «πρασίνους» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ αναφέρθηκε στους λόγους που νιώθει διπλά χαρούμενος, για το μεγάλο πρόβλημα της επαρχίας, αλλά και για την Καλαμάτα ’80 που δεν αλλάζει τη φιλοσοφία της επενδύοντας σε νέους παίκτες. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Καλαμάτα’80 και την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες: «Οι πρώτες σκέψεις και συναισθήματα μόλις τελείωσαν οι τελικοί ήταν χαρά κι ικανοποίηση που φτάσαμε στο στόχο της κατάκτησης. Προσωπικά η χαρά είναι διπλή γιατί το καταφέραμε χρησιμοποιώντας πολλούς νέους παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία και τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Η επιστροφή μας στη Γ’ Εθνική μας γεμίζει όλους και αναφέρομαι σε διοίκηση, προπονητές και παίκτες με μεγάλες ευθύνες και θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται με στόχο να διατηρηθούμε στην κατηγορία».

Για την πορεία της ομάδας μέσα στη χρονιά: «Θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Στην κανονική περίοδο κάναμε μόνο μία ήττα κι αυτή ήταν στην έδρα του Σπαρτιατικού με τον οποίο και διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα στο τέλος. Έχοντας υπέρ μας τη μεταξύ μας διαφορά τερματίσαμε στην πρώτη θέση κι έτσι πήραμε το πλεονέκτημα της έδρας. Όλα τα παιδιά ήταν απόλυτα προσηλωμένα στον στόχο και στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας κι αυτό ήταν το στοιχείο που μας έδωσε αβαντάζ σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για το στόχο της ανόδου που τέθηκε εξ αρχής: «Το «πρέπει» να πάρουμε το πρωτάθλημα υπήρχε μόνο στο μυαλό το δικό μου και στων διοικούντων και δεν το μεταφέραμε στους παίκτες για να τους βάλαμε έξτρα πίεση. Παιχνίδι με παιχνίδι, όμως, έβαζαν κι οι ίδιοι αυτόν τον στόχο στον εαυτό τους. Δουλεύοντας σκληρά κάθε μέρα οι νεαρότεροι παίκτες κατάφεραν να γίνουν πρωταγωνιστές και να βοηθήσουν τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι το βάρος του πρωταθλητισμού δεν τους γέμισε με άγχος».

Για την επόμενη ημέρα και τους στόχους που υπάρχουν: «Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και χωρίς να παρεκκλίνει προσπαθεί να αναδεικνύει νέους αθλητές. Δεν μπαίνει στη διαδικασία των μεγάλων μπάτζετ και των πολλών μεταγραφών αλλά προσπαθεί να δίνει βήμα και χώρο στα νέα παιδιά για να δείξουν την αξία τους και να εξελιχθούν. Το ίδιο θα πράξουμε και φέτος, καθώς θα στηριχθούμε στους γηγενείς και θα κάνουμε μόνο 2-3 προσθήκες στις θέσεις που έχουμε ανάγκη. Βέβαια, κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο αφορά τους παίκτες που φεύγουν για να σπουδάσουν. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα στην επαρχία. Ευτυχώς, όμως, χάρη στη μεγάλη ακαδημία που έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια βρίσκουμε τον τρόπο να τους αναπληρώνουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ