19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κοουτσάρει στο Summer League του Λας Βέγκας ο Λίνος Γαβριήλ

Ιστορία γράφει ο σπουδαίος Κύπριος προπονητής Λίνος Γαβριήλ,  ο οποίος γίνεται ο πρώτος Κύπριος προπονητής που θα κοουτσάρει στο φημισμένο Global Basketball Summer League, το οποίο είναι η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ μετά το NBA Summer League.

Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση, όπου αθλητές από τα κολέγια, αλλά και από διάφορα σημεία του πλανήτη έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, έχοντας μάλιστα αξιολογημένους διαιτητές από το NBDL, οι οποίοι περνούν από τα σχετικά τεστ για να προωθηθούν σύντομα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο GBSL θα υπάρχουν προπονητές από το NBA, την PRO A της Γαλλίας, το NBDL αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού σκοπός είναι η σύνδεση του Summer League με την Ευρώπη, με σκοπό οι συμμετέχοντες να βρουν συμβόλαια κατά κύριο λόγο στην "Γηραιά ήπειρο".

Ο Λίνος Γαβριήλ προσκλήθηκε από τους διοργανωτές να καθοδηγήσει ομάδα σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό μίνι πρωτάθλημα και συνεχίζει την προσωπική παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στην... πρωτοτυπία.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2012 έγινε ο πρώτος προπονητής της Μεγαλονήσου που έφυγε στο εξωτερικό πηγαίνοντας σε πρωταθλήτρια ηπείρου και πρόσφατα έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι τώρα κόουτς με πρωτάθλημα και κύπελλο σε δύο διαφορετικές ηπείρους, ενώ πέραν των 18 τελικών και των 11 τίτλων του, μεταξύ άλλων έχει στο παλμαρέ του δύο τελικούς Ηπείρου, με δύο διαφορετικές ομάδες και με τις δυο ως το μεγάλο αουτσάιντερ της διοργάνωσης της FIBA!

Τα σπουδαία δεν τελειώνουν εδώ για την πρώην προπονητή της ΑΕΚ Λάρνακας, ο οποίος θα πάρει γεύση και από ΝΒΑ, καθώς αναμένεται να βρεθεί κοντά στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς στο Λας Βέγκας, καθώς απομένουν τα διαδικαστικά για την οριστικοποίηση της παρουσίας του εκεί. Α μη τι άλλο, ο 41χρονος προπονητής βαδίζει στο μονοπάτι της καταξίωσης και έχει τα φόντα για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον, καθώς διαθέτει ένα πλήρες πακέτο για να πετύχει τους υψηλούς του στόχους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ