21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κοντή μνήμη και κρύο αίμα

Ο ρόλος του σουτέρ στο μπάσκετ απαιτεί -εκτός όλων των άλλων- επιμονή. Ακόμη και όταν η μπάλα δεν... μπαίνει. Απαιτεί και κοντή μνήμη, προκειμένου να ξεχνάει αν και πόσα σουτ έχασε πριν πάρει την μπάλα να εκτελέσει. Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο σημείο να πάρει το χθεσινό παιχνίδι με τη Ναντέρ με τη βολή του Βαγγέλη Μαργαρίτη ουσιαστικά σε “νεκρό” χρόνο, τον κράτησε στο κόλπο ο Θοδωρής Ζάρας.

 


Η επισήμανση του Ηλία Παπαθεοδώρου: “Ήταν ο τελευταίος που έπαιξε -σ.σ. μπήκε στο 23' και δεν ξαναβγήκε με εξαίρεση τις αλλαγές-χάντμπολ στο τέλος- αλλά διατήρησε τη συγκέντρωση του” περιέγραφε το πιο δύσκολο, ίσως, κομμάτι της χθεσινής εμφάνισης του 31χρονου γκαρντ-φόργουορντ.

 


Ο Ζάρας είχε στα πρώτα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ συνολικά επτά πόντους με 2/12 σουτ και χθες έβαλε 18 με 5/6, αγνόησε όλα αυτά που άλλος παίκτης που δεν έχει τη λογική του σουτέρ δύσκολα θα αγνοούσε, μπήκε και κράτησε τον ΠΑΟΚ στα δύσκολα.

 

 


Οι 18 πόντοι που είχε χθες πάντως, δεν αποτελούν ατομικό ρεκόρ στο BCL αφού είχε σημειώσει 19 στο εντός έδρας παιχνίδι της περσινής σεζόν με τη Σαλόν όπως και πρόπερσι ως παίκτης του Άρη, στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ με τη Στρασμπούρ. Ήταν ωστόσο η πρώτη φορά στα 34 παιχνίδια του στη διοργάνωση -17 με τον Άρη, 17 και με τον ΠΑΟΚ- που δεν έχασε ούτε ένα σουτ τριών πόντων έχοντας 4/4. Είχε 4/5 στο περσινό παιχνίδι με τη Σαλόν στο οποίο έκανε, στατιστικά τουλάχιστον, την καλύτερη εμφάνιση του στο BCL με 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η χθεσινή ήταν η δεύτερη καλύτερη με 16.

 


Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ο Ζάρας έχει 24/57 τρίποντα στη διοργάνωση με τον ΠΑΟΚ (42,1%) ενώ στην πρώτη του σεζόν σε αυτήν με τον Άρη είχε 21/60 (35%).

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ