24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κονσέρτο για πολυβόλα στη Λάρισα

Δυο διαφορετικοί κόσμοι συναντήθηκαν στη Λάρισα, με τους... πλούσιους να δείχνουν στους φτωχούς τις δυσκολίες της ζωής. Η τοπική ομάδα με τις ηχηρές μεταγραφές των προηγούμενων μηνών, «τρομοκράτησε» τον Χαρίλαο Τρικούπη στα πρώτα του επίσημα αγωνιστική λεπτά ως ομάδα της Basket League, παίρνοντας μια άνετη πρόκριση για τη συνέχεια του κυπέλλου με σκορ 92-70.

Για τους Θεσσαλούς το ρόστερ δίνει δυνατότητα για υπερβάσεις, έστω κι αν το σημερινό παιχνίδι δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο και μάλλον το ζητούμενο είναι η σταθερότητα στη διάρκεια της σεζόν. Αρκεί να υπολογίσει κάποιος ότι σήμερα προφυλάχθηκε ο μεγάλος ηγέτης της περασμένης σεζόν, Μπράντον Ρας το κασέ του οποίου μπορεί και να είναι όσο... όλων των Αμερικανών του Χαρίλαου μαζί. Για την ομάδα του Μεσολογγίου, μάλλον δεν είναι θέμα δουλειάς το να φτάσει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, αφού το ρόστερ είναι πολύ φτωχό δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί περιθώρια μεγάλης βελτίωσης. Σύντομα θα δείξει αν σήμερα υπήρχε το αναπόφευκτο άγχος του πρωτάρη και αφού έφυγε αυτό, αλλάξει η εικόνα.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε καμία κριτική, αφού από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να... πετάνε πάνω από τους ανήμπορους να αντιδράσουν αντιπάλους κα το 34-14 του δεκαλέπτου, με 7/10 τρίποντα για τη Λάρισα να έχει τελειώσει με τις ουσιαστικές εκκρεμότητες και να επιτρέπει στους δύο προπονητές να συνεχίσουν με πειράματα μέχρι τέλους. Το ευχάριστο για τους γηπεδούχους ήταν ότι ο ρυθμός παρέμεινε αναλλοίωτος και με τις συνεχόμενες αλλαγές και την παρουσία των Ελλήνων στο παρκέ και το ημίχρονο ήταν στο 58-37 με... ελληνική σφραγίδα.

Η διαφορά έφτασε και τους 30 πόντους, πριν οι γηπεδούχοι αφήσουν το πόδι από το γκάζι για να αποφύγουν αχρείαστη κόπωση στην τελική ευθεία.

ΠΟΛΥΒΟΛΑ: Μπράουν, Ουεμπ, Σμιθ που δεν ήταν και στη μέρα του, Ρόι και φυσικά ο Ρας που έλειπε σήμερα συγκροτούν μια... συγχορδία για πολυβόλα στα χέρια του Λίνου Γαβριήλ και δείχνουν από νωρίς πού θα στηριχθεί φέτος το παιχνίδι της θεσσαλικής ομάδας.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι παίκτες του Γαβριήλ είχαν 25 ασίστ και 10 λάθη, αυτοί του Καλαμπάκου 14 ασίστ και 16 λάθη και αυτή ήταν μία από τις πολλές χαρακτηριστικές διαφορές που μπορεί να εντοπίσει κάποιος στο φύλλο της στατιστικής. Ισως εξ ίσου σημαντική, τα 15/32 τρίποντατων νικητών έναντι 5/18 των ηττημένων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ