24.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κονσέρτο… για πολυβόλα στη Βαρκελώνη (vids)

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να προσφέρει, τουλάχιστον, μία πολύ καλή τελευταία παράσταση επιθετικά στο κοινό της για την φετινή Ευρωλίγκα, «πυρπολώντας» το καλάθι της Χίμκι με 17/38 τρίποντα και επικρατώντας με 86-82, με τους Ρώσους να τελειώνουν οριστικά όγδοοι και να πέφτουν στην ΤΣΣΚΑ.

Μία ακόμη αποτυχημένη καμπάνια στην Ευρωλίγκα τελείωσε έστω με ευχάριστο τρόπο για την Μπαρτσελόνα, που αξιοποίησε την έδρα της για να κερδίσει με 86-82 την Χίμκι πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ και να τη στείλει... συστημένη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα playoffs της διοργάνωσης. Με κύριο «όπλο» την ευστοχία τους από μακριά, οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς πήραν το αποτέλεσμα, που τελειώνει την φετινή τους συμμετοχή με ρεκόρ 11-19.

Εκείνος που έδειξε το δρόμο για τους «Μπλαουγκράνα» ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που είχε 17 πόντους και 5/11 τρίποντα στην ίσως καλύτερη φετινή του εμφάνιση, με τον Τομά Ερτέλ να προσθέτει 14 πόντους, πέντε ασίστ, αλλά και έξι λάθη. Ο Άντονι Γκιλ, ήταν στην αντίπερα όχθη ο πιο ορεξάτος με 21 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Το παιχνίδι

Με συνέπεια από μακριά ξεκίνησε να «χτίζει» διαφορά η «Μπάρτσα», στέλνοντάς τη γρήγορα στο +11, με τον Ερτέλ να δίνει ρεσιτάλ (19-8 στο 6'). Ναβάρο και Μοερμάν θα ολοκλήρωναν ένα τρομερό επιθετικά πρώτο δεκάλεπτο (31-18), το οποίο θα ακολουθούσε εν συνεχεία ένα +20 που έμοιαζε να καθιστά τους Καταλανούς για μία πολύ καλή τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό τους, με το γκολ-φάουλ του Οριόλα (45-25 στο 14'). Κάπου εκεί, ο Γκιλ και ο Τζένκινς ξεκίνησαν αντεπίθεση για την Χίμκι, που... εν ριπή οφθαλμού κατάφερε να μειώσει μέχρι και στους έξι πόντους, προτού ένα τρίποντο του Κόπονεν διαμορφώσει το 54-45 του ημιχρόνου.

Η ρωσική ομάδα συνέχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά και να την φέρνει στο -4 με τη δράση των Γκιλ και Τόμας (61-57 στο 24'), με το μακρινό σουτ, όμως, να είναι πάλι η λύση για τους «Μπλαουγκράνα», αυτή την φορά δια χειρός Ρίμπας, που οδήγησε στο +6 της τρίτης περιόδου (72-66) και αμέσως μετά στο +11 του τελευταίου δεκαλέπτου, με τη συμβολή και του Χάνγκα (77-66 στο 32'). Η είσοδος του Βεζένκοφ και η συνέχεια στο «σόου» του Ναβάρο απλοποίησαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους γηπεδούχους, φτάνοντας ξανά στο +14 (84-70 στο 35'), καθώς όταν αποφάσισε η Χίμκι να «ξυπνήσει» ήταν αργά, με το επιμέρους σκορ 2-12 στο επόμενο τετράλεπτο απλά να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 31-18, 54-45, 72-66, 86-82

ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ: Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι μία σταθερά μεγάλη αξία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κοντέυοντας στα 38 του, τα οποία κλείνει τον Ιούνιο, συνεχίζει να «βομαρδίζει» από μακριά και απέναντι στην Χίμκι έδειξε μερικά «ψήγματα» της τεράστιας κλάσης του, με 17 πόντους και 5/11 τρίποντα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν σκοράρεις 17/38 τρίποντα, ήτοι 44.7% σε ένα παιχνίδι, τότε δύσκολα χάνεις. Αυτό το στατιστικό έκανε τη διαφορά για την Μπαρτσελόνα, σε ένα παιχνίδι όπου είχε τέσσερις περισσότερες κατοχές λόγω των πολύ περισσότερων επιθετικών της ριμπάουντ, αριθμός που αντισταθμίστηκε προς το τέλος από την... χαλάρωσή της, για να μετατραπεί το 84-70 στο τελικό 86-82.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ