24.2 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Κομνηνός: «To BCL οργανώνεται από τις ομάδες για τις ομάδες»

Το μπάσκετ στην Ευρώπη παίζεται από περισσότερες από εξακόσιες ομάδες και όχι από έντεκα, όπως εξήγησε ο Πατρίκ Κομνηνός, κριτικάροντας την Ευρωλίγκα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Basketball Champions League βρέθηκε στο «PalaDozza» και παρακολούθησε από κοντά τη νίκη της Βίρτους Μπολόνια επί της Μπαϊρόιτ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Μετά το τέλος του ματς, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αρχίσαμε την τρίτη σεζόν. Κάποια νούμερα είναι πολύ ενθαρρυντικά, βλέπουμε τεράστιο ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχει μια νέα γενιά φιλάθλων του μπάσκετ που μας ακολουθεί στο Basketball Champions League».

Για το μέλλον του BCL, συμπλήρωσε γεμάτος αισιοδοξία: «Περιμένουμε να αναπτυχθούμε, περιμένουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τις ομάδες που κάνουν καλό στα πρωταθλήματά τους. Προσφέρουμε αξία σε ό,τι συμβαίνει κάθε εβδομάδα στις εγχώριες διοργανώσεις. Συνεργαζόμαστε με τα πρωταθλήματα, γιατί δεν γνωρίζουμε ποιος θα παίζει στο Basketball Champions League κάθε χρόνο. Αλλά είναι μια διοργάνωση που οργανώνεται από τις ομάδες για τις ομάδες».

Συνεχίζοντας, πέταξε το… καρφί του για την Ευρωλίγκα, καθώς όπως τόνισε: «Δεν έχει να κάνει με σωστό ή λάθος. Είναι διαφορετική φιλοσοφία. Το μπάσκετ δεν παίζεται από έντεκα ομάδες στην Ευρώπη, αλλά από περισσότερες από 600 ομάδες! Δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον που όλες οι ομάδες θα μπορούν να παίζουν σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Η παρούσα κατάσταση δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίοι οι σύλλογοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, χάνουν χρήματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ