27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Κομβικό παιχνίδι με Ντιζόν

Το ότι η ΑΕΚ εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στους "16" δεν σημαίνει ότι τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της στην κανονική περίοδο του BCL είναι αδιάφορα. Κάθε άλλο. Η Ένωση θέλει την πρώτη θέση στον Γ' όμιλο όχι για λόγους γοήτρου, αλλά διότι επιθυμεί την καλύτερη δυνατή κλήρωση στην επόμενη φάση. Και κυρίως επειδή η δεύτερη θέση είναι πολύ πιθανό να την οδηγήσει πάνω στην Μπάνβιτ, αν η τουρκική ομάδα τερματίσει τρίτη στον δικό της όμιλο και οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες τερματίσουν επίσης τρίτες στους δικούς τους. Σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Γι' αυτό το λόγο ο αγώνας που θα δώσει απόψε στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Ντιζόν (19:30) είναι κρίσιμος. Η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει για να παραμείνει πρώτη στον Γ' όμιλο, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Χάποελ νίκησε τη Φουενλαμπράδα και έστω και προσωρινά έχει περάσει αυτή πρώτη. 

Ο Λούκα Μπάνκι έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία του αγώνα και ξέρει επίσης ότι η Ντιζόν δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Μπορεί η ΑΕΚ να τη νίκησε εκτός έδρας στον πρώτο γύρο με 90-80 και με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως τελευταία η γαλλική ομάδα είναι σε άνοδο και επιπλέον παίζει τα... ρέστα της στον όμιλο. Έχει κάποιες λίγες ελπίδες να προλάβει την τέταρτη θέση, όμως αυτές περνούν από το ΟΑΚΑ. Και προφανώς θα τις διεκδικήσει ως το τέλος.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Πέραν της μόνιμης απουσίας του Καββαδά, όλοι οι άλλοι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Μπάνκι, συμπεριλαμβανομένου του Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος μετά το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα το Σάββατο, θα κάνει σήμερα πρεμιέρα με την κιτρινόμαυρη φανέλα και στο BCL. Στη διοργάνωση της οποίας αναδείχθηκε MVP πριν απο δύο χρόνια ως παίκτης της Μπάνβιτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ