17.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κολοσσός, όνομα και πράγμα

Ο Κολοσσός "έπνιξε" το Περιστέρι στη Ρόδο και επικράτησε 101-84 στο μεταξύ τους ματς για την 12η αγωνιστική της Basket League, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη με την οποία μπορεί να αρχίσει να κοιτάει ψηλότερα.

Το ματς ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα με 5 πόντους (14-9) στο ξεκίνημα, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +4 (20-16). Το 9-0 επί μέρους σερί, με το οποίο ξεκίνησε ο Κολοσσός στο δεύτερο δεκάλεπτο ΄"χτύπησε" το πρώτο καμπανάκι για το Περιστέρι, που κατάφερε να ισοφαρίσει (25-25) με δικό του αναπάντητο σερί, αλλά τα πολλά λάθη των "κυανοκίτρινων" -11 σε εκείνο το σημείο του αγώνα- επέτρεψαν στους Ροδίτες να ξεφύγουν πάλι στο σκορ (33-26) και να κλείσουν τελικώς το ημίχρονο στο +13 (48-35).

Στο δεύτερο ημίχρονο η frontline του Περιστερίου έδειχνε εντελώς "μπλοκαρισμένη" με τον Κολοσσό να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την κακή ημέρα των φιλοξενούμενων και να φτάνει στο +20 το βαρύ (76-56) με τρίποντο του Κρομά πίσω από το κέντρο (!) στην εκπνοή του 3ου δεκαλέπτου. Η απέλπιδα προσπάθεια των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν στο ματς στην τελευταία περίοδο δεν βρήκε αντίκρυσμα και τελικά ηττήθηκαν με 101-84 και πλέον η ΑΕΚ μπορεί να τους "πιάσει" στη βαθμολογία, ενώ ο Κολοσσός από την πλευρά του μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια ξεφεύγοντας κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη και αρχίζει να κοιτάει ψηλότερα.

H ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το απίστευτο "buzzer beater" τρίποντο του Κρομά από το... σπίτι του στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν χωρίς αμφιβολία η φάση που ξεχώρισε από τον αγώνα και ξεσήκωσε το "Βενετόκλειο", αφού οι Ροδίτες έστειλαν τη διαφορά στους 20 πόντους με τον πλέον απίθανο τρόπο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα συνολικά 36 λάθη στα οποία υπέπεσαν οι δύο ομάδες, έχοντας από 18 η κάθε μία, βγάζουν... μάτι στο φύλλο της στατιστικής. Το Περιστέρι βέβαια τα έκανε μαζεμένα, αφού έκλεισε το ημίχρονο με 12, επιτρέποντας στον Κολοσσό να οικοδομήσει μία διαφορά που δύσκολα ανατρεπόταν, όπως αποδείχτηκε.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ