19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κολοσσός-Λαύριο 80-59: Ισοπέδωση 40 λεπτών (pic, vid)

Η νίκη επί της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια και η συνολικά πολύ καλή εκκίνηση του στο Πρωτάθλημα, δεν φαίνεται να είναι πυροτέχνημα για τον Κολοσσό. Αντιθέτως, η ομάδα της Ρόδου δείχνει φέτος φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Διατήρησε αήττητη την έδρα της και υποχρέωσε το Λαύριο στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του, μετά από εκείνη του περασμένου Σαββάτου από τον Ιωνικό, αφού επικράτησε με 80-59 για την 7η αγωνιστική της Basket League.

 


Ο Κολοσσός έφτασε στη νίκη όσο καθαρά δείχνει το τελικό σκορ. Κυριάρχησε επί 40 λεπτά απέναντι σε ένα ανεξήγητα κακό Λαύριο που δεν είχε συγκέντρωση και ψυχραιμία, πήγαινε βιαστικά στην επίθεση, ακόμη και στα μικρά διαστήματα στα οποία έδειξε απειλητικό απέναντι στους γηπεδούχους. Οι γηπεδούχοι από την άλλη πλευρά τα έκαναν όλα σχεδόν τέλεια σε άμυνα και επίθεση.

 

Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων φάνηκε από πολύ νωρίς. Το μάτι των παικτών του Κολοσσού… γυάλιζε ενώ οι παίκτες του Λαυρίου μπήκαν ανεξήγητα χαλαρά στο ματς. Έτσι με επτά πόντους του Ποτ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 20-9 στο 5’ και έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με double-score (30-15)!

 


Το Λαύριο έπρεπε μέσα από την άμυνα του να ψάξει την αντίδραση και αυτό έκανε σε πρώτη φάση. Έβγαλε σκληράδα στο παιχνίδι του, έκανε πιο δύσκολη την πρόσβαση το καλάθι του –ο Κολοσσός σημείωσε τέσσερις πόντους στο πεντάλεπτο- και μείωσε στους εννιά στα μέσα του δεκαλέπτου (34-25). Οι γηπεδούχοι όμως όχι μόνο δεν αισθάνθηκαν πίεση αλλά με ένα σερί 7-0, ξέφυγαν με 16 (41-25 στο 17’). Η συνύπαρξη των δύο πόιντ γκαρντ Μουράτου και Νικολαίδη δεν άλλαξαν την εικόνα του Λαυρίο και στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά των 14 πόντων χώριζε τις δύο ομάδες (43-29).

 

 

Με τον Κιμ Τιλί να ανεβάζει την απόδοση του και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Κολοσσός ήταν μπροστά με 17 στα μισά της τρίτης περιόδου (59-42). Το Λαύριο απάντησε με ένα 12-0 και μείωσε στους πέντε (59-54) πριν ο Μομίροφ διαμορφώσει το 62-54 του 30’, με τρίποντο στην εκπνοή.

 

Ο Κολοσσός επέκτεινε το σερί του και ξέφυγε ξανά στις αρχές της τέταρτης περιόδου (67-54 στο 32’) και στα μισά της είχε τελειώσει τη δουλειά (74-55). Το Λαύριο έκανε συνήθως τη λάθος επιλογή στην επίθεση του, δεν βρήκε άλλο σερί και ήταν αδύνατο να μπει ξανά στο παιχνίδι. Έτσι συμβιβάστηκε από νωρίς με την ήττα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ρόδιοι έκαναν επιμέρους σκορ 15-1 στα πρώτα έξι λεπτά της τέταρτης περιόδου για να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους 22 (77-55).

 

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Κολοσσός, όπως και στην περσινή σεζόν, είναι ομάδα των πολλών. Ξεχωρίζει για την πολυφωνία του και μέσα από αυτό το στοιχείο κυριάρχησε και σήμερα. Είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έναντι δύο του Λαυρίου.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τρίποντα και λάθη έκαναν στη διάρκεια του αγώνα την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων να μοιάζει χαώδης. Ο Κολοσσός εκτέλεσε με 40,7% από το τρίποντο έναντι 26,3% του Λαυρίου ενώ έμεινε στα εννιά λάθη έναντι 20 του αντιπάλου του.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ