21.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κολοσσός-ΑΕΚ 79-72: Κολοσσιαία «σφαλιάρα» στην Ένωση (vids)

Ένας ψυχωμένος Κολοσσός Ρόδου πανηγύρισε τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ με 79-72, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα, η ομάδα του «νησιού των ιπποτών» ανέβηκε στους 29 βαθμούς με ρεκόρ 8-13 κι όλα δείχνουν ότι θα λάβει μέρος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι έπαιξε στην ουσία χωρίς σέντερ, καθώς πριν το παιχνίδι ο Σπάισερ δοκίμασε αλλά δεν μπόρεσε να τεθεί στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου. Στον αντίποδα η Ένωση για ακόμα μία φορά προβλημάτισε έντονα τόσο με το κακό μπάσκετ που έπαιξε, όσο και με το τραγικό ξεκίνημά της. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα κι έχει ρεκόρ 14-6, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα παίξει στην Πάτρα με τον Προμηθέα, σ' εξ αναβολής αναμέτρηση.

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν μόνο μία ομάδα στο παρκέ κι αυτή ήταν ο Κολοσσός. Οι Ροδίτες παρουσιάστηκαν σαφώς πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους και προηγήθηκαν 13-0! Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 20 πόντους και το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με 30-11.

Η αντίδραση της ΑΕΚ έμοιαζε σίγουρη και πράγματι ήρθε στη δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης. Παρ' όλα αυτά μέχρι λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλους του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν προβάδισμα 14 πόντων (41-27), όμως με μικρό σερί 4-0 η Ένωση μείωσε 41-31 κι αυτό ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καρμπόν με εκείνο του πρώτου μέρους, με τη διαφορά ότι σε αυτήν την περίπτωση κυριάρχησαν οι «κιτρινόμαυροι». Μάλιστα με τρίποντο του Μέικον η ΑΕΚ προσπέρασε για πρώτη φορά στο 23' (43-44) κι έμοιαζε να έχει το μομέντουμ. Ο «δικέφαλος» όμως δεν εκμεταλλεύτηκε το ψυχολογικό πλεονέκτημα, οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη συνέχισαν να μάχονται και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 58-57.

Η «μάχη» στην τελευταία περίοδο ήταν πολύ μεγάλη και το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια. Ουδείς μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά ποιος θα χαμογελούσε στο τέλος. Ωστόσο οι Ροδίτες ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες, εκμεταλλεύτηκαν τα «φτηνά» λάθη των αντιπάλων τους και η κόρνα της λήξης τους βρήκε να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη με 79-72.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ, Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΑΤΗΣ: Ο Κερέμ Καντέρ ήταν μία φροντ λάιν μόνος του για τον Κολοσσό. Ο Τούρκος ψηλός έμεινε στο παρκέ για περισσότερα από 37 λεπτά και πρόσφερε σε αυτό το χρονικό διάστημα 22 πόντους και 5 ριμπάουντ με την απόδοσή του να μην προκαλεί έκπληξη. Σπουδαία εμφάνιση, η καλύτερή του φετινή για τον Γκλιν Ουότσον, με τον Αμερικανό γκαρντ να σταματάει στους 25 πόντους με 8/12 σουτ συνολικά κι αυτή ήταν μίας μορφής έκπληξη. Όσο για τους ηττημένους, ως συνήθως τα περίμεναν όλα από τους Μέικον και Λάνγκφορντ με τον πρώτο να σταματάει στους 22 πόντους και τον δεύτερο στους 20, ωστόσο για ακόμα μία φορά αυτή η τακτική δεν είχε αποτέλεσμα. Παράλληλα δεν πάτησε παρκέ ούτε δευτερόλεπτο ο Δημήτρης Μωραΐτης σε μία κίνηση που δημιουργεί αναμφίβολα ερωτηματικά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Κολοσσός είχε έστω και οριακά, καλύτερα ποσοστά σε βολές, δίποντα και τρίποντα. Έχασε τη μάχη των ριμπάουντ λόγω της έλλειψης των ψηλών, όμως ήταν σαφώς καλύτερος στην αναλογία ασίστ/λαθών. Το τραγικό διάβασμα του αγώνα από την ΑΕΚ μαρτυρά και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πήραν περισσότερους πόντους μέσα από τη ρακέτα σε σχέση με τους φιλοξενούμενους (28-22), τη στιγμή που ο Κολοσσός έπαιξε χωρίς διαθέσιμο κλασικό σέντερ!

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ