19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κολοσσιαίο «διπλό» στο Αλεξάνδρειο!

Ο Κολοσσός... είναι ακόμη εδώ, με τους Ροδίτες να περνούν από τη Θεσσαλονίκη με 81-75 απέναντι στον Άρη και να μένουν όρθιοι στη «μάχη» της παραμονής χάρη σε ένα τεράστιο αποτέλεσμα, έργο... Στέργιου Κουφού που δεν είχε στη διάθεσή του τον Μαυροειδή, αλλάζοντας ξανά τα δεδομένα.

Το παιχνίδι

Με Τολιόπουλο και Μπελ να δίνουν το σύνθημα, ο Άρης πήρε «αέρα» εννέα πόντων στα μισά της πρώτης περιόδου (12-3), με τα τρίποντα των Τσούπκοβιτς και Λι να φέρνουν τη λύση για τους Ροδίτες, οι οποίοι έδειξαν πως είναι... παρόντες στο τέλος του δεκαλέπτου με άλλο ένα μακρινό σουτ του Μπράουνινγκ (19-17). Ο Τολιόπουλος, όμως, ήταν αποφασισμένος να οδηγήσει απόντος του Μποχωρίδη τους «κίτρινους», βρίσκοντας στήριγμα στα μακρινά σουτ του Χάρις και τις διεισδύσεις του Τζόουνς, για να ξεφύγουν οι παίκτες του Καστρίτη (40-25 στο 18'), με τις λύσεις από κοντά του Κάιζερ να κρατούν για την ανάπαυλα μια καλή απόσταση (43-32).

Με τα τρίποντα των Νταλό και Μπελ, μάλιστα, ο Άρης έμοιαζε να ξεφεύγει οριστικά (51-34 στο 23'), αλλά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά σε εκείνο το σημείο, με τον Τσούπκοβιτς να βρίσκει ρυθμό και τους Αμερικανούς να ακολουθούν, για να μειώσει με 1/2 βολές ο Κολοσσός σε 58-56, προτού με τον Φλιώνη βρεθεί «ανάσα» για τους Θεσσαλονικείς (62-57). Η αντεπίθεση, όμως, συνεχίστηκε για τους «θαλασσί», που με λύσεις και του Παπαδάκη προηγήθηκε, με τον Τσούπκοβιτς να σημειώνει το 70-72 με τέσσερα λεπτά για το φινάλε, ενώ ο Ντεμπς άφησε τα διαπιστευτήρια του για το +6 στα 104" για το φινάλε (73-79). Καμία από τις δύο πλευρές δεν ήταν ψύχραιμη στο τέλος, με τον Άρη να... τρέχει και να μην φτάνει, ενώ ο Κολοσσός βιαζόταν να τελειώσει το ματς, με τη διαφορά να μένει ίδια και τους Ροδίτες να πανηγυρίζουν.

Δεκάλεπτα: 19-17, 43-32, 62-57, 75-81

ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ: Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς έχει τόσες παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, που ξέρει πώς να οδηγείται ένα καράβι σε γαλήνια νερά. Και ο τρόπος του είναι ο κλασικός, «πυροβολώντας» δηλαδή από την περιφέρεια, καθώς στο Αλεξάνδρειο σημείωσε 22 πόντους με 6/8 τρίποντα, έχοντας επίσης 1/2 δίποντα και 2/2 βολές, μαζί με τρία ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Χωρίς αυτόν, δε θα μπορούσε να γίνει η αντεπίθεση του Κολοσσού.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν στην αντίπαλη έδρα σημειώνεις 48% στα τρίποντα έναντι 40% του αντιπάλου σου, έχεις αυξημένες πιθανότητες να κερδίσεις. Πολύ περισσότερο, δε, όταν τα συνδυάζεις με ένα 55% στα δίποντα έναντι 41% στην απέναντι πλευρά, εξισορροπώντας έτσι τις 11 λιγότερες κατοχές σου (5 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και 6 λιγότερα λάθη για τον Άρη).

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ