28.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κολοσσιαία δάνεια για να κλείσουν οι τρύπες!

Πολλά λεφτά έχουν χαθεί στο ΝΒΑ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μεγάλες τρύπες έχουν ανοίξει στους προϋπολογισμούς των ομάδων. Για να καλυφθούν αυτές οι τρύπες, κάποιες ομάδες αναγκάζονται να καταφύγουν σε δανεισμό. Αλλά όταν λέμε δανεισμό, μιλάμε για κολοσσιαία δάνεια. Όχι αστεία...

Ο ιδιοκτήτης των Ρόκετς, Τίλαμ Φερτίτα, πήρε τον Απρίλιο δάνειο 300 εκ. δολαρίων με επιτόκιο πάνω από 10% προκειμένου να καλύψει τα χρέη που δημιουργήθηκαν στις επιχειρήσεις του, μεταξύ των οποίων και οι Ρόκετς, που τους αγόρασε έναντι ποσού 2,2 δισ. δολαρίων το 2017. Αυτή η κίνησή του γέννησε υποψίες ότι ίσως σκέφτεται να πουλήσει ένα κομμάτι των μετοχών της ομάδας προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, όμως ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά ακόμα και σε χρηματιστές, που τον προσέγγισαν για να κάνουν τη σχετική ερώτηση.

Ο ιδιοκτήτης των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Τζο Λακόμπ, ενημέρωσε τους μετόχους ότι ήρθε σε συμφωνία με την Γκόλντμαν Σακς για ένα δάνειο ύψους 250 εκ. δολαρίων, με το οποίο θα καλυφθούν οι απώλειες εσόδων. 

Κι ένας τρίτος ιδιοκτήτης, που δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, είπε στον ρεπόρερ του ESPN: "Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, αλλά εγώ μπορεί να χάσω 50 εκ. δολάρια την επόμενη σεζόν. Σε αυτή την περίπτωση, έχω τρεις επιλογές. Είτε θα πάρω δάνειο είτε θα πουλήσω μέρος της ομάδας είτε εγώ και οι συνεταίροι μου θα βάλουμε από τις τσέπες μας λεφτά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ