15.7 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Κολοβέρος: «Δεν τελείωσε εδώ το τουρνουά» (pics)

Για τις θέσεις κατάταξης 5-8 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16, στο Νόβι Σαντ, θα παίξει πλέον η Εθνική Ελλάδας Παίδων. Τι δήλωσε ο Ιωσήφ Κολοβέρος για την ήττα από την Ισπανία και τη συνέχεια.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το «εμπόδιο» των Ιβήρων κι έτσι έμεινε εκτός της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Ο 15άχρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, μίλησε αρχικά για το ατυχές αποτέλεσμα στους «8»: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε απέναντι στην Ισπανία, αλλά είναι καλή ομάδα, έχει κορμιά που μας έλειπαν γενικότερα. Στο πρώτο ημίχρονο καλύψαμε τη διαφορά αυτή με την άμυνα, την πίεση, είχαμε και καλά ποσοστά στα σουτ, αλλά στο δεύτερο μπήκαν κάποια δικά τους σουτ, εμείς ήμασταν άστοχοι και όλο το παιχνίδι ξέφυγε».

Η εμπειρία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πρώτη για τους Έλληνες διεθνείς, είναι κάτι διαφορετικό. Όπως, άλλωστε, συμπλήρωσε: «Είναι κάτι στο οποίο δεν έχουμε μάθει, με τους σχεδόν καθημερινούς αγώνες. Υπάρχει κούραση για όλες τις ομάδες, αλλά για αυτό το λόγο κάναμε προετοιμασία, για αυτό ήμασταν μαζί ένα μήνα δουλεύοντας. Γενικά, όμως, όλο αυτό είναι μια πολύ ωραία εμπειρία».

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας είναι η Λετονία (17/08, 17.00), με τον ίδιο να προσθέτει: «Έχουμε δύο ακόμη αγώνες, με πρώτο αυτό με τη Λετονία. Δεν τελείωσε εδώ το τουρνουά. Θέλουμε να νικήσουμε και να συνεχίσουμε στον τελευταίο αγώνα. Για εμάς η πέμπτη από την όγδοη θέση έχει διαφορά. Είναι καλή ομάδα, αλλά πιστεύω με ενέργεια και πάθος μπορούμε να νικήσουμε».

Τα μέλη της «γαλανόλευκης» είναι ιδιαίτερα δεμένα μεταξύ τους, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο που αντέδρασαν μετά τον τραυματισμό του Αναστάση Κωστόπουλου. «Είναι αλήθεια... Δεθήκαμε πολύ. Είμαστε ένα μήνα μαζί, κάποιοι γνωριζόμαστε και από πέρυσι, αλλά όλο αυτό σε φέρνει πιο κοντά, σε κάνει ομάδα και κάτι περισσότερο», επεσήμανε ο Ιωσήφ Κολοβέρος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ