20.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κοκόσκοφ: “Όλοι θυσιάστηκαν για την ομάδα” (vid)

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, έκανε λόγο για "δύσκολο παιχνίδι" στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Μίλησε ακόμη για τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ στη διάρκεια της σεζόν, αλλά και την δική του φιλοσοφία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας. Αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα με βάθος και ταλέντο, με πολύ εμπειρία και δεν είχαν κάτι να χάσουν. Έπαιξαν για την περηφάνεια τους. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι που σήμαινε πολλά για εμάς. Ξέραμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι αυτό. Ανοίξαμε καλά τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. θέσαμε τον τόνο, εκτελέσαμε το πλάνο μας. Έπαιξα πολλά λεπτά τους βασικούς παίκτες και αυτό επηρέασε στο δεύτερο μισό. Δεν ήταν τέλειο, αλλά παίξαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα και αυτό που θα θυμόμαστε είναι η νίκη. Τώρα χρειάζεται συγκέντρωση για τη συνέχεια".

Για το ότι φάνηκε πως το σημείο που άλλαξε η ψυχολογία, αλλά και αγωνιστικά προς το καλύτερο η Φενέρμπαχτσε ήταν ο πρώτος αγώνας με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη: «Ξέραμε πως έχουμε ταλαντούχους παίκτες. Οι προσθήκες βοήθησαν. Ήρθε ο Γκούντουριτς που είναι πολύ καλός στον χειρισμό της μπάλας, αλλά και στην άμυνα και στην οργάνωση. Ήρθε ο Ο' Κουίν που μας έδωσε δύναμη και μέγεθος στη ρακέτα. Έπαιξαν όλοι καλά, θυσιάστηκαν για την ομάδα και συνεχίσαμε να κάνουμε προπόνηση όπως κάναμε, με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίσαμε να χτυπάμε το βράχο καθημερινά. Ψυχολογικά ήταν σημαντική η νίκη εκείνη και οι νίκες που ακολούθησαν. Όλοι έπαιξαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οι νίκες μας έδωσαν ένα μομέντουμ που ελπίζουμε, να χτυπήσω ξύλο, να συνεχιστεί ως το τέλος».

Για το γεγονός ότι έχει πολλούς παίκτες με εμπειρία ΝΒΑ, όπως και ο ίδιος κι αν τον βοήθησε να περάσει τη φιλοσοφία του: «Κάθε καλή ομάδα βασίζεται στους παίκτες της και ως προπονητής πρέπει να τις προσαρμόσεις τη φιλοσοφία σου στην ομάδα που έχεις. Είναι ο μοναδικός τρόπος που κοουτσάρω. Είμαι ευέλικτος, προσπαθώ να δω τις δυνάμεις και τις αδυναμίες των παικτών μου και να προχωρήσουμε από εκεί. Έχουμε παίκτες με εμπειρία από το ΝΒΑ, αλλά είμαι ο εαυτός μου. Κάνω πολλά λάθη, αλλά προσπαθώ να βρίσκω τις λύσεις και ελπίζω μόνο τα λάθη μου να μην μας κοστίσουν».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ