21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κοιτούν μακριά ο Σαούντ και ο Λίβανος (pics)

Στο πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός παίκτη στην Εθνική, για την καριέρα του, στάθηκε ο Αμίρ Σαούντ με αφορμή τη συμμετοχή του με το Λίβανο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

O 27χρονος γκαρντ είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται μετά το κάλεσμά του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Από την άσημη Χουπς μεταπήδησε στην Αλ Ριάντι, των δεκαπέντε πρωταθλημάτων. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης παραδέχθηκε: «Ειλικρινά, χωρίς την Εθνική δεν θα ήμουν αυτός που είμαι τώρα. Παίζοντας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε βλέπουν περισσότεροι και σου δίνεται η ευκαιρία να μετακινηθείς σε μεγαλύτερο σύλλογο στη συνέχεια».

Ο Λίβανος είναι, μέχρι στιγμής, δεύτερος στο Γ’ Όμιλο της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας, έχοντας χάσει μόνο από την αήττητη Ιορδανία. Ο ίδιος είναι πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, αλλά προσπαθεί να διατηρεί χαμηλούς τους τόνους: «Απλώς θέλω να κάνω τους συμπατριώτες μου υπερήφανους που είναι Λιβανέζοι. Ολόκληρη η χώρα μάς υποστηρίζει. Είχα την ευκαιρία και στο Πανασιατικό Κύπελλο να παίξω εντός έδρας και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής είναι καλή κι ελπίζω οι φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο να βλέπουν και να υποστηρίζουν με θέρμη την ομάδα τους».

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση οι Λιβανέζοι θέλουν να συνεχίσουν εξίσου καλά στα προκριματικά, ώστε να μπορέσουν να προκριθούν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους στην τελική φάση (η τελευταία ήταν το 2010 στην Τουρκία, οπότε τερμάτισαν 20οί). «Δεν δέχομαι καμία κακή εμφάνιση. Νομίζω πως και οι φίλαθλοί μας αισθάνονται το ίδιο», εξήγησε ο Αμίρ Σαούντ, για να προσθέσει: «Στοχεύουμε ψηλά, θέλουμε να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Έτσι παίζουμε, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Πάμε βήμα βήμα και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε όλα τα παιχνίδια». Βήμα βήμα μέχρι την Κίνα, θα προσθέταμε εμείς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ