26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κοιτούν Λεμπρόν οι Ουόριορς

Δεν θα είχε πρόβλημα να μετακομίσει στο Όκλαντ ο Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθούν αρκετά πράγματα.

Εάν ο «βασιλιάς» μείνει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ESPN, δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να συζητήσει τη μεταγραφή του στους «πολεμιστές». Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση -όπως προσθέτει ο δημοσιογράφος Κρις Χάινζ- είναι να δημιουργηθεί και ο απαραίτητος χώρος στο σάλαρι καπ. Ο 33χρονος φόργουορντ δεν έχει καταλήξει ακόμα εάν θα ανανεώσει μονομερώς το συμβόλαιό του με τους εκπροσώπους του Οχάιο για ακόμα ένα χρόνο, αντί του ποσού των 35,6 εκατ. δολαρίων, ή θα προτιμήσει να μείνει ελεύθερος. Στη δεύτερη περίπτωση ουκ ολίγες ομάδες του ΝΒΑ θα κινηθούν για την απόκτησή του, ακόμα και οι ίδιοι οι «Καβς» προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ναι μεν ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν θα είχε πρόβλημα να συζητήσει με τους Ουόριορς για τη μετακίνησή του στην Καλιφόρνια, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν σημαντικές «θυσίες» από τους νυν πρωταθλητές για να ελευθερωθεί χώρος στο σάλαρι καπ τους. Η παραχώρηση των Κλέι Τόμπσον και Αντρέ Ιγκουαντάλα μέσω ανταλλαγής θεωρείται ακόμα ένα σενάριο, χωρίς βέβαια κανείς να μπορεί να προδικάσει πως όντως θα ληφθεί η εν λόγω απόφαση. Εξάλλου, νερό στο κρασί του θα πρέπει -σε αυτήν την περίπτωση- να βάλει και ο Κέβιν Ντουράντ αναφορικά με τα χρήματα που θα πάρει το νέο έτος.

Επί της ουσίας, είναι πολύ νωρίς ακόμα για οποιαδήποτε κίνηση, ίσως ακόμα και ουσιαστική σκέψη, αν και από το μυαλό των «πολεμιστών» περνάει η προοπτική απόκτησής του. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο «βασιλιάς», μετά τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Μαϊάμι Χιτ, δεν θα έλεγε «όχι» στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε πρότασή τους να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ας γίνει αυτό κι ύστερα θα δούμε εάν -και πώς- μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία που θα... ταράξει τα νερά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ