25.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κλουφ: “Μας αρέσει να είμαστε αουτσάιντερ”

Η Μούρθια ως ομάδα έχει σπουδαία αθλητικά προσόντα κι ένας από τους παίκτες που τής δίνουν ενέργεια και έκρηξη στο παιχνίδι της είναι ο Σαρλόν Κλουφ. Ένας πολύ καλός Ολλανδός γκαρντ, που τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, όταν έπαιξε για κάποια παιχνίδια με το Ρέθυμνο του Θανάση Σκουρτόπουλου, πριν φύγει και πάει στο Τορίνο.

Ο Κλουφ έχει καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και θέλει να συνεχίσει να έχει κερδίζοντας σε αυτό το φάιναλ φορ. Πρώτα όμως πρέπει να περάσει πάνω από την ΑΕΚ, την οποία, όπως λέει, υπολογίζει ιδιαίτερα, αλλά δεν τον φοβίζει ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο οπαδούς της.

-Είστε έτοιμοι;
"Είμαστε έτοιμοι, γιατί ήρθαμε έτοιμοι".

-Δεν θα αντιμετωπίσετε μόνο την ΑΕΚ, αλλά και τους 18.000 φίλους της, που θα είναι στην εξέδρα. Έξτρα πρόβλημα αυτό;
"Όχι. Πριν από πολλά χρόνια κάποιος μου είπε ότι οι φίλαθλοι δεν μπορούν να μπουν μέσα στο παρκέ. Οπότε, εστιάζουμε αποκλειστικά σε αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς και στον αντίπαλο".

-Πού θα κριθεί ο ημιτελικός;
"Θα πρέπει να μείνουμε στο παιχνίδι μας. Να διατηρήσουμε την αγωνιστική ταυτότητά μας. Παίζουμε καλή άμυνα, μαζεύουμε ριμπάουντ κι αν κάνουμε αυτά σωστά, έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη".

-Ποια είναι τα στοιχεία της ΑΕΚ που εγκυμονούν περισσότερους κινδύνους για σας;
"Έχουν παίκτες με ατομική ποιότητα, που παίζουν πολύ καλά στο ένας εναντίον ενός. Γι' αυτό λέω ότι πρέπει να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι, γιατί όταν θα αρχίσουν να παίζουν καλά στην επίθεση, να βάζουν κάποια σουτ, εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό τους. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας".

-Ποιος παίκτης της ΑΕΚ είναι ο πιο επικίνδυνος κατά τη γνώμη σου;
"Οι Έλληνες παίκτες πιο πολύ, γιατί ξεσηκώνουν τον πάγκο, αλλά και τον κόσμο στην εξέδρα. Έχουν τη σπίθα που βάζει τη φωτιά σε όλους τους υπόλοιπους. Αυτοί είναι η μεγαλύτερη απειλή".

-Πιστεύετε ότι είστε φαβορί;
"Όχι. Μας αρέσει να είμαστε αουτσάιντερ. Κανείς δεν μας ξέρει, κανείς δεν μας περιμένει και μας αρέσει να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση".

-Όταν έπαιξες στην Ελλάδα, είχες άλλη φορά την ευκαιρία να παίξεις σε γεμάτο ΟΑΚΑ;
"Οχι, όταν ήμουν στο Ρέθυμνο, αλλά με την Εθνική Ολλανδίας παίξαμε φιλικά με την Τουρκία, την Ιταλία και την Ελλάδα (σ.σ. στο τουρνουά "Ακρόπολις") και σε ένα από τα παιχνίδια το γήπεδο είχε πολύ κόσμο. Πήρα μια γεύση τότε, αλλά νομίζω αύριο θα επικρατεί μεγαλύτερη τρέλα".

-Τι θυμάσαι από το Ρέθυμνο, όπου αγωνίστηκες μερικούς μήνες;
"Η Ελλάδα είναι αξιαγάπητη γενικά. Όποτε έρχομαι εδώ, μου αρέσει πολύ. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί, όλοι μου φέρονται άψογα, οπότε δεν έχω τίποτα άσχημο να πω ούτε για το Ρέθυμνο ούτε για την Ελλάδα γενικότερα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ