21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Κληρώνει σήμερα στο BCL

Στη Γενεύη πραγματοποιείται σήμερα (12:00) η κλήρωση του Basketball Champions League και οι τρεις ελληνικές ομάδες, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι, θα μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους της κανονικής περιόδου. Και οι τρεις έχουν αποφύγει τα προκριματικά και παίζουν απ' ευθείας στην κανονική περίοδο, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τοποθετηθεί στις 12 "ισχυρές" ομάδες. Το Περιστέρι τοποθετήθηκε στις ανίσχυρες:

Ισχυροί

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Μπάνβιτ, Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Σάσαρι (Ιταλία), Οστάνδη (Βέλγιο), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Τενερίφε (Ισπανία), Νεπτούνας (Λιθουανία), Στρασμπούρ (Γαλλία).

Ανίσχυροι

Σαραγόσα, Μανρέσα (Ισπανία), Ορτέζ, Ντιζόν (Γαλλία), Άνβιλ (Πολωνία), Γκαζιαντέπ, Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Περιστέρι (Ελλάδα), Ράστα Φέχτα (Γερμανία), Χολόν (Ισραήλ), VEF Ρίγα (Λετονία).

Αυτές οι 24 ομάδες θα σχηματίσουν τέσσερις ομίλους των οκτώ, που θα συμπληρωθούν από τις οκτώ ομάδες, οι οποίες θα προκύψουν μετά το τέλος των τριών προκριματικών γύρων και θα κληρωθούν ανά δύο σε κάθε όμιλο. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει στην κλήρωση είναι γεωγραφικός, δεν θα τοποθετηθούν δηλαδή ομάδες από την ίδια χώρα στον ίδιο όμιλο.

Στα προκριματικά μετέχουν οι εξής 24 ομάδες:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ