23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κληρώνει για την Basket League

Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα και τις 14 ομάδες, που θα πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Basket League, θα μάθουμε όμως το πρόγραμμα των αγώνων. Σήμερα το βράδυ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο η κλήρωση για το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου (με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ Sports), η οποία θα έχει μία ακόμα... καινοτομία σε σχέση με αυτά που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Θα περιλαμβάνει και ομάδες που δεν θα παίξουν στο πρωτάθλημα!

Ο Χολαργός και η Κύμη θα μπουν κανονικά στην κληρωτίδα, παρά το γεγονός ότι έχουν δηλώσει πως αποχωρούν. Οι συμπράξεις τους, ωστόσο, με Κολοσσό και Λαύριο αντίστοιχα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα ή δεν έχουν γίνει επίσημες, επομένως ο ΕΣΑΚΕ ήταν υποχρεωμένος να βάλει στην κλήρωση τις ομάδες ου αυτή τη στιγμή έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Εσείς πάντως, όπου βλέπετε Χολαργός θα διαβάζετε Κολοσσός και όπου βλέπετε Κύμη θα διαβάζετε Λαύριο.

Τέλος, υπάρχει και η εκκρεμότητα με την ομάδα που θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό και η οποία ακόμα δεν έχει βρεθεί. Η Καστοριά, ως γνωστόν, αρνήθηκε την πρόσκληση ως πρώτη επιλαχούσα από την Α2 και τώρα αναμένεται η απάντηση της Καρδίτσας, που είναι η δεύτερη επιλαχούσα. Αν αρνηθεί και αυτή, τότε η πενταμελής επιτροπή που έχει συσταθεί επί τούτου, θα απονείμει τη wild card στη υποψήφια ομάδα που θα πληροί τις προϋποθέσεις. Σήμερα πάντως στην κληρωτίδα θα μπει η ομάδα Χ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ