17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κληρώνει για την ΑΕΚ στο BCL (vid)

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στο Basketball Champions League από την Ελλάδα και σήμερα θα μάθει τους επόμενους αντιπάλους της. Η κλήρωση θα διεξαχθεί σήμερα (2/2) στην Ελβετία, στην έδρα της FIBA στις 17.00. Η διαδικασία θα μεταδοθεί live στο championsleague.basketball .

Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν ανάλογα με τη θέση στην οποία τερμάτισαν στην κανονική περίοδο οι ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ, αυτές που βρέθηκαν στην πρώτη θέση είναι στο γκρουπ 1 και αυτές στη δεύτερη στο γκρουπ 2 και θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ μαζί με τις Ντινάμο Σάσαρι, Νίμπουρκ, Νίζνι, VEF Ρίγα, Πίναρ Καρσίγιακα, Ιγκοκέα, Μπρίντιζι. Οι οχτώ ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους είναι οι: Λενόβο (πρώην Ιμπεροστάρ) Τενερίφη, Τόφας, Χάποελ Χολόν, Σαραγόσα, Στρασμπούργκ, Μπάμπεργκ, Τουρκ Τέλεκομ, Σαν Πάμπλο Μπούργος.

Οι αγώνες θα αρχίσουν το διήμερο 2-3 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν το διήμερο 6-7 Απριλίου. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στο Final 8 που θα ρίξει την αυλαία της σεζόν 2020-21 και θα διεξαχθεί στην πρώτη εβδομάδα του Μαϊου (5-9/5).

Η διαδικασία της κλήρωσης

Η κλήρωση θα αρχίσει από τις ομάδες του γκρουπ 2 και θα μοιραστούν στους τέσσερις ομίλους. Η κλήρωση θα συνεχιστεί με το γκρουπ 1. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι να συμπληρωθούν οι τέσσερις όμιλοι. Δύο ομάδες που έπαιξαν στον ίδιο όμιλο στην κανονική περίοδο δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο στα Play Offs. Δεν υπάρχει περιορισμός λόγω χώρας. Μπορείς ομάδες από την ίδια χώρα να βρεθούν στον ίδιο όμιλο.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ