16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κλείνουν τα αποδυτήρια στο ΝΒΑ

Ο κορονοϊός έχει ήδη επηρεάσει πολλούς αγώνες κυρίως στην ευρωπαϊκή ήπειρο και πλέον τα μέτρα που λαμβάνονται γίνονται πιο αυστηρά παγκοσμίως, με το ΝΒΑ να ανακοινώνει τις αποφάσεις του για την αντιμετώπιση της εξάπλωσής του.

Μετά τη σύσταση της λίγκας στους παίκτες να μην έρχονται σε επαφή με τους φιλάθλους και να υπογράφουν αυτόγραφα αποφασίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου», σε συνεργασία με τις ενώσεις των πρωταθλημάτων των χόκεϊ επί πάγου (NHL), μπέιζμπολ (MLB) και ποδοσφαίρου (MLS), η απαγόρευση στα αποδυτήρια και εν γένει στους χώρους των ομάδων σε όλους όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στο απαραίτητο προσωπικό.

Το ΝΒΑ διευκρίνισε πως η κίνηση αυτή δεν γίνεται για να απαγορευτεί η πρόσβαση στους δημοσιογράφους, αλλά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παικτών και του προσωπικού, απόφαση που πάρθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις με εμπειρογνώμονες μολυσματικών ασθενειών και δημόσιας υγείας. «Λαμβάνοντας υπόψη τα θέματα που συσχετίζονται με τη στενή επαφή όλα τα αποδυτήρια ομάδων θα είναι ανοιχτά μόνο στους παίκτες και στους βασικούς υπαλλήλους των ομάδων, μέχρι νεωτέρας. Η πρόσβαση στα Μέσα Ενημέρωσης θα διατηρηθεί σε καθορισμένες θέσεις έξω από τα αποδυτήρια. Αυτές οι προσωρινές αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά αυτήν την κατάσταση και θα λάβουμε όλα τα περαιτέρω μέτρα που είναι απαραίτητα για να διατηρήσουμε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον», προστίθεται στην κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων βορειοαμερικανικών λιγκών.

Η διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου» αναμένεται να πραγματοποιήσει και διάσκεψη, με τη συμμετοχή του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ και των ιδιοκτητών των ομάδων, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την καταπολέμηση του ιού COVID-19, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 22 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περισσότερα από 500. Στους δημοσιογράφους έχει συσταθεί, επίσης, να κρατούν απόσταση από τους παίκτες τουλάχιστον δύο μέτρων, από την άλλη όμως δεν τίθεται -προς το παρόν, τουλάχιστον- θέμα τέλεσης των αναμετρήσεων κεκλεισμένων των θυρών. Εξάλλου, τα μέτρα αφορούν στην προφύλαξη των παικτών, χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά στη δημόσια υγεία των θεατών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ