15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κλαρκ στο Basketa.gr: «Υπέροχη ατμόσφαιρα» (pics)

O Κίκι Κλαρκ συμμετείχε για τρίτη φορά στην καριέρα του στο All Star Game του ΕΣΑΚΕ και απόλαυσε την εμπειρία, όπως τόνισε στο Basketa.gr.

Ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες και ξένους παίκτες της Stoiximan.gr Basket League βρέθηκε φέτος και ο 33χρονος γκαρντ, ο οποίος το 2007 και το 2009 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με το Αιγάλεω και τον Άρη, αντίστοιχα, η φετινή σεζόν όμως τον βρίσκει στην Α2 με το… τρένο του Περιστερίου. Ο Αμερικανός συμμετείχε στο διαγωνισμό των τριπόντων, στον οποίο θριάμβευσε ο Αντώνης Κόνιαρης. «Αισθανόμουν πολύ καλά, αλλά δυστυχώς οι δεκαπέντε βαθμοί που συγκέντρωσα δεν έφθασαν για να περάσω στον τελικό. Νόμιζα θα ήταν αρκετοί. Ήταν ωραία εμπειρία», παραδέχθηκε αρχικά, για να προσθέσει για την επικράτηση του 20άχρονου γκαρντ του ΠΑΟΚ, που εξασφάλισε την πρόκρισή του μέσω της πρωτιάς του στους νέους, αλλά και για το επίπεδο του διαγωνισμού: «Δεν ήταν μόνο οι έμπειροι παίκτες που πήραν μέρος, είχαμε και τους ανερχόμενους, ο Αντώνης Κόνιαρης είναι πολύ ταλαντούχος, από τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι κορυφαίοι της Stoiximan.gr Basket. Υπήρχε πολύ ταλέντο».

 

Το 22o All Star Game του ΕΣΑΚΕ ήταν το τρίτο στην καριέρα του, καθώς είχε πάρει μέρος και στο 15ο που έγινε το 2007 στη Λαμία και στο 17ο που έλαβε χώρα στην Ξάνθη δύο χρόνια μετά. Τότε, μάλιστα, παίζοντας με τους ξένους σκόραρε εννέα και εφτά πόντους, αντίστοιχα. Συμμετείχε στο διαγωνισμό τριπόντων μόνο του πρώτου, συγκεντρώνοντας στον πρώτο γύρο 12 βαθμούς, που και τότε τον άφησαν εκτός τελικού. Η επιστροφή του στον αγώνα-γιορτή του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν για εκείνον τιμή, ειδικά από τη στιγμή που τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία: «Ήταν μια σπουδαία εμπειρία, να είμαι εδώ και να παίζω μαζί με τους καλύτερους των καλύτερων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έγινε ένας ωραίος αγώνας, τον έδειξε και η τηλεόραση και είχαν την ευκαιρία να τον δουν όλοι. Ήταν τιμή για εμένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους αστέρες, αισθάνομαι ευγνώμων».

   

Το Περιστέρι προελαύνει στην Α2, έχει φθάσει αισίως στο «δεκαεφτά στα δεκαεφτά» και έχει βάλει στόχο όχι απλώς να επανέλθει στη Stoiximan.gr Basket League, αλλά και ως αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα. Ποιος είναι ο στόχος του και μέχρι πού φθάνουν οι φιλοδοξίες του; «Σίγουρα, θέλω να βοηθήσω το Περιστέρι να κερδίσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα και να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό με ενδιαφέρει πρώτιστα. Είμαστε καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Από εκεί και πέρα, το καλοκαίρι δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Είναι ακόμα νωρίς για να σκέφτομαι τι θα γίνει την επόμενη σεζόν».

Όσον αφορά στην επιστροφή του στο «Δημήτρης Τόφαλος», αφού πέρυσι έπαιξε στον Προμηθέα Πατρών, επεσήμανε: «Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη, ο κόσμος συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια του All Star Game. Την τελευταία φορά που έπαιξα εδώ με τον Προμηθέα, πέρυσι πριν από τον τραυματισμό μου, το γήπεδο έμοιαζε κάπως διαφορετικό. Αγωνιζόμασταν κόντρα στον Παναθηναϊκό, τότε. Υπάρχει πάντα ωραία ατμόσφαιρα εδώ». Τον ρωτήσαμε και για τους φιλάθλους του Περιστερίου, τους οποίους επίσης αποθέωσε: «Είναι εξαιρετικοί, μας στηρίζουν σε κάθε αγώνα μας», ενώ χαριτολογώντας συμπλήρωσε: «Είμαι στο Περιστέρι, οπότε για εμάς είναι οι καλύτεροι φυσικά!».

  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ