16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κλαρκ στο Basketa.gr: «Ίσως να χρειαζόμασταν αυτή την ήττα» (pics)

Αντίδραση θέλει να δείξει το Περιστέρι, δείχνοντας από τι είναι «φτιαγμένο», μετά την πρώτη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 από το Χολαργό.

Οι «κυανοκίτρινοι» δεν κατάφεραν να επιβληθούν των «μπλε», γνωρίζοντας την ήττα μες στο «Ανδρέας Παπανδρέου», με το αήττητο σερί τους να σταματάει στο 24-0. Ο Κίκι Κλαρκ, μιλώντας στο Basketa.gr, τόνισε πως το «στραβοπάτημά» τους ίσως και να τους κάνει καλό, εν όψει των εναπομεινάντων αγώνων τους στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. «Ζητούμε συγγνώμη για την ήττα μας, ήθελα πάρα πολύ να πάρουμε τη νίκη, γνωρίζω πως το ίδιο ήθελαν οι συμπαίκτες μου, ώστε να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην έδρα μας μαζί με τους φιλάθλους μας», ανέφερε ο 33χρονος γκαρντ, ο οποίος περιμένει τον… έκτο παίκτη τους να δώσει ξανά το παρών το Σάββατο (14/04, 16.30), στον εντός έδρας αγώνα τους με τον Ηρακλή: «Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και θέλουμε να παρουσιάσουμε πολύ καλύτερη εικόνα για εκείνους».

Για το συγκρότημα των δυτικών προαστίων θα προηγηθεί την Τετάρτη (11/04, 17.00) ο αγώνας με τον Απόλλωνα Πατρών στο κλειστό της Περιβόλας, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, με τον Αμερικανό να προσθέτει: «Έχουμε ένα δύσκολο ματς μπροστά μας και μπορούμε να δείξουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε στην Πάτρα. Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία παίζει καλά τελευταία. Θα πάμε εκεί να πετύχουμε το στόχο μας».

Όσον αφορά στην εντός έδρας ήττα τους από το Χολαργό, σε ένα ματς που οι παίκτες του Νίκου Καραγιάννη βρέθηκαν μπροστά στο σκορ ακόμα και με 19π., ο Κίκι Κλαρκ εξήγησε πως ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τα άστοχα σουτ του ίδιου και των συμπαικτών του κι έκανε την ανατροπή: «Είχαμε ένα καλό προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια κάναμε κάποια σουτ που φυσιολογικά δεν θα επιχειρούσαμε. Τα άστοχα σουτ μας επέτρεψαν στον αντίπαλό μας να τρέξει στο παρκέ και να βάλει πολλά σημαντικά τρίποντα. Έτσι κρίθηκε το παιχνίδι. Πήραν το μομέντουμ και κέρδισαν».

Σε ερώτηση για το εάν επηρεάστηκαν από τη μεγάλη διαφορά με την οποία προηγήθηκαν, παράλληλα με το γεγονός πως στο «Ανδρέας Παπανδρέου» ήταν έτοιμοι για φιέστα ανόδου αφού με νίκη θα εξασφάλιζαν και μαθηματικά τον τίτλο στην Α2 και την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League, απάντησε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους, αλλά το δικό μου μυαλό ήταν αποκλειστικά στο ματς. Δεν χαίρομαι μια επιτυχία μας μέχρι να τελειώσουμε τη δουλειά. Εγώ σκεφτόμουν μονάχα το παιχνίδι και πώς θα πετυχαίναμε το στόχο μας. Προφανώς, εάν κερδίζαμε θα χαιρόμουν τους πανηγυρισμούς. Δεν παίξαμε τελικά τόσο καλά και σωστά. Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι σκέφτονταν οι συμπαίκτες μου».

Ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος των δυτικών προαστίων με 22π. σε 34’, μαζί με τέσσερα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, τρία κλεψίματα, ενώ είχε και δύο λάθη. «Δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Χάσαμε. Δεν έχει σημασία πώς τα πήγα εγώ, από τη στιγμή που γνωρίσαμε την ήττα. Η απόδοσή μου μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όταν χάνουμε. Είμαι ο ηγέτης, αλλά δεν έκανα ό,τι χρειαζόταν, ώστε η ομάδα μου να πάρει τη νίκη. Όταν η ομάδα χάνει, όλοι μαζί χάνουμε. Ισχύει το ίδιο κι όταν κερδίζουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε», δήλωσε.

Για το εάν θεωρεί πως οι αντίπαλοί τους είχαν έξτρα κίνητρο, να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα τους «έσπαζε» το φετινό αήττητο, επεσήμανε ο έμπειρος γκαρντ: «Όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει είναι δύσκολα. Είμαστε πρωτοπόροι, οπότε όλοι θα τα δώσουν όλα απέναντι σε εμάς. Μετά την ήττα μας θα πρέπει να επανέλθουμε δυναμικά και να παίξουμε όπως παίζαμε στις προηγούμενες αναμετρήσεις μας. Ο Απόλλωνας Πατρών είναι καλή ομάδα και θα τον αντιμετωπίσουμε στην έδρα του, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε εάν ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Σίγουρα, θα προτιμούσαμε να κερδίσουμε και να εξασφαλίσουμε την άνοδο στην έδρα μας, για να πανηγυρίσουμε μαζί με τους φίλους της ομάδας μας. Από την άλλη, όμως, ίσως να χρειαζόμασταν αυτή την ήττα, για να αποκτήσουμε επιπλέον κίνητρο και να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ