26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

«Κλέφτης» Ο’ Μπράιαντ, νικητής Αστέρας

Με τον Τζόνι Ο' Μπράιαντ να κλέβει την μπάλα από τον Κλέμεν Πρέπελιτς στην τελευταία επίθεση της Βαλένθια, ο Ερυθρός Αστέρας πήρε την νίκη με 76-73, μαζί με μια μικρή βαθμολογική ανάσα στην Ευρωλίγκα, κόβοντας... την φόρα των «Νυχτερίδων».

Το πρώτο δεκάλεπτο χαρακτηρίστηκε από μια επιβλητική παρουσία του Λαμπεϊρί, με τον Γάλλο να κερδίζει κάθε «μάχη» εντός κι εκτός ρακέτας, αν και η Βαλένθια δεν κατάφερνε να βρίσκει από αλλού λύσεις, με βρίσκεται το ματς επί της ουσίας σε ισορροπία (20-22). Ο Αστέρας, κάπου εκεί, βρήκε «ώθηση» από τον Ουόλντεν, για να λειτουργήσει καλά και η υπόλοιπη ομάδα και μέσα σε πέντε λεπτά στη δεύτερη περίοδο να πλησιάσει τη διψήφια διαφορά (33-24), βρίσκοντας λύσεις και στον Ο' Μπράιαντ για να την κρατήσει έως την ανάπαυλα (45-36).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Λόιντ για το 48-36 και από τότε άρχισε να θριαμβεύει η άμυνα της Βαλένθια, που έδωσε τον τόνο, για να βρουν ρυθμό ο Πρέπελιτς και ο Τόμπι στην επίθεση, με το ματς να φτάνει στην ισοπαλία για την τρίτη περίοδο από τρίποντο του Λαμπεϊρί (57-57). Ο Ριθ πρόσφερε την αντίδραση, που ήθελαν οι Σέρβοι, που βρίσκονταν στο «τιμόνι», αντέχοντας μέχρι το κλέψιμο του Ο' Μπράιαντ, που «σφράγισε» την νίκη (76-73). 

Δεκάλεπτα: 20-22, 45-36, 57-57, 76-73

Ο ΚΛΕΦΤΗΣ: Ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ ήταν ο πρωταγωνιστής στο τέλος με το κλέψιμο στον Πρέπελιτς, με τον Αμερικανό να τελειώνει το ματς με 15 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ και δύο κλεψίματα, μαζί με το σωτήριο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αφού μιλάμε για... κλεψίματα, ο Αστέρας είχε έξι και η Βαλένθια τέσσερα. Οι έξι χαμένες βολές σε 20 προσπάθειες, δε, έπαιξαν το ρόλο τους για τους Ισπανούς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ