17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κλέι Τόμπσον: Σαν να μην πέρασε μια μέρα (vids)

Ο Κλέι Τόμπσον επέστρεψε στη δράση ύστερα από 940 ημέρες, με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να κερδίζουν με 96-82 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στο «Chase Center».

Ο 31χρονος γκαρντ, που ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς, ξεκίνησε βασικός κι είχε 17π. σε 19.55’, μαζί με τρία ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κόψιμο. «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή και όσα μας πρόσφερε σήμερα ο κόσμος, ιδιαίτερα σε εμένα. Ήταν πολύ όμορφο και άξιζε κάθε λεπτό αναμονής. Από τις ημέρες στην αποθεραπεία μέχρι τώρα, άξιζε το κάθε λεπτό. Ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Πολλές φορές αναρωτιέσαι εάν είσαι ο ίδιος παίκτης κι αν έχεις ακόμα την ίδια εκρηκτικότητα, άμυνα, ή σουτ αλλά πραγματικά ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή», ανέφερε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Όπως πρόσθεσε: «Οι φυσικοθεραπευτές, οι γυμναστές και οι γιατροί έκαναν εξαιρετική δουλειά με εμένα και την αποκατάστασή μου. Έτρωγα σωστά και ήξερα πως όταν έπαιζα θα ήμουν σωστός, επομένως πρέπει να τους δώσω συγχαρητήρια. Περάσαμε ένα καλοκαίρι μαζί στο γυμναστήριο και τους ευχαριστώ. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος στο πρώτο μου καλάθι. Πίστευα ότι ίσως δεν θα ήταν πολύ παραγωγική βραδιά για εμένα, αλλά το να σκοράρω και να βλέπω το όνομά μου και τις προσπάθειές μου στον πίνακα της στατιστικής σημαίνει πολλά. Τουλάχιστον είμαι εδώ ακόμα και με -2 στα στατιστικά. Ανυπομονώ να βρω ρυθμό, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια ήταν περίεργα. Δεν πίστευα τι συνέβαινε κατά την παρουσίασή μου, ήμουν απόλυτα μαγεμένος και άξιζε το κάθε λεπτό».

Κλείνοντας, παραδέχθηκε: «Κοιμήθηκα πολύ καλά το βράδυ. Είδα το γήπεδο και με ηρέμησε και σκέφτηκα πόσο ευλογημένος είμαι. Έμεινα εκτός του κινητού και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πέρασα χρόνο με την οικογένειά μου. Συνέκρινα τον εαυτό μου με τους ρούκι και σκέφτηκα ότι αυτοί έχουν άγχος, εγώ δεν πρέπει να είμαι αγχωμένος. Ήταν πολύ ωραίο το να παίζω πάλι. Είναι δύσκολο να το εκφράσεις με λόγια. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για εμένα, τους συμπαίκτες μου, την οικογένειά μου. Γίνομαι συναισθηματικός που το συζητάω και συγκινούμαι, αλλά πραγματικά ήταν απίστευτο. Τα τελευταία δύο χρόνια με δίδαξαν να μην παίρνω ως δεδομένο αυτό που κάνουμε, να μη θεωρώ τίποτα σίγουρο. Όταν μπορούμε να το κάνω μπροστά σε τέτοιους φιλάθλους για δέκα χρόνια τώρα, είναι πραγματική ευλογία. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος για την υπόλοιπη σεζόν. Έχουμε εξαιρετική ομάδα. Όταν θα ενεργοποιήσουμε όλα μας τα όπλα δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος που θα μας σταματήσει». 

Ο Στεφ Κάρι με 28π., πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ ηγήθηκε των «πολεμιστών», με τον Τζόρνταν Πουλ να σκοράρει άλλους 14π. και τον Κέβον Λούνεϊ να τελειώνει με 6π., δεκαοκτώ ριμπάουντ, τρεις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.

Ο Λαμάρ Στίβενς με 17π. αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων και 15π. με πέντε ασίστ είχε ο Ραζόν Ρόντο.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ