25.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Κι αν δεν κατέβει να παίξει ο Ολυμπιακός;

Μετά την τελευταία ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που είναι απολύτως κατηγορηματική, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το επόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 16 Μαρτίου στο ΣΕΦ. Τι θα γίνει αν η ΚΕΔ δεν ορίσει ξένους διαιτητές και ο Ολυμπιακός μείνει πιστός στην εξαγγελία του και δεν κατέβει να αγωνιστεί;

Επειδή πρόκειται για αγώνα πρωταθλήματος, δεν υπάρχει διχογνωμία ως προς το ποιο δίκαιο θα εφαρμοστεί. Θα εφαρμοστεί ο πειθαρχικός κανονισμός του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος στο άρθρο 18 παρ. 2Ββ προβλέπει αφαίρεση έξι βαθμών. Κι επειδή δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την περίπτωση της υποτροπής, θα αφαιρούνται έξι βαθμοί για κάθε παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν θα κατεβαίνει, στην περίπτωση, για παράδειγμα, που θα οριστεί σε άλλο παιχνίδι του κάποιος εκ των Αναστόπουλου, Μάνου ή Παναγιώτου, τους οποίους επίσης έχει δηλώσει πως δεν θέλει στα παιχνίδια του.

Αν ο Ολυμπιακός δεν κατέβει να αγωνιστεί σε αγώνα πλέι οφ, τότε, σύμφωνα πάντα με το 18 παρ. 2Ββ, θα αποκλειστεί από τη συνέχεια (ή θα χάσει τον τίτλο, εφόσον πρόκειται για τον τελικό) και οι 6 βαθμοί θα του αφαιρεθούν από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ