22.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Κιτρινόμαυρα… μινγκ κατέρριψαν τη Μινσκ

Ένα ξέσπασμα στο τελευταίο εξάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, που είχε ως αποτέλεσμα ένα σερί 21-4, ήταν αρκετό για την ΑΕΚ ώστε να επικρατήσει άνετα της Τσμόκι Μινσκ (), επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της. Η Ένωση έκανε δύο τις νίκες της στους ισάριθμους πρώτους αγώνες του ομίλου της στο Basketball Champions League.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν κατ' αρχάς αμυντικό. Η Τσμόκι γύριζε καλά την μπάλα και έβρισκε πολλούς χώρους μέσα στη ρακέτα προκειμένου να σκοράρει, κυρίως με τους Ραχοζένκα και Σάλας, και να διατηρεί την επαφή της με το σκορ. Όταν μάλιστα στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου η Ένωση "κόλλησε" και στην επίθεση, πήρε και μια καλή διαφορά υπέρ της, που ανέβηκε μέχρι και τους 8 πόντους (22-14 λίγο πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου). Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ δεν μπορούσε να σκοράρει ούτε με βολές ούτε με λέι απ, δείχνοντας σπάνια επιθετική αφλογιστία.

Μέχρι περίπου τα μισά της δεύτερης περιόδου η Τσμόκι εξακολουθούσε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα. Οι ματς απ ζώνες, που έπαιζε, δυσκόλευαν πολύ την ΑΕΚ, ενώ στην επίθεση οι Λάουρι και Κλάιμπερν πήραν τη σκυτάλη προκαλώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα των παικτών του Παπαθεοδώρου και δίνοντας στο 14' ένα προβάδισμα 9 πόντων στην ομάδα από τη Λευκορωσία (35-26).

Και τότε γύρισε το... τσιπάκι. Ο Ματ Λοτζέσκι άναψε τη σπίθα με δύο συνεχόμενα τρίποντα. Το σχήμα με τους Ζήση και Κατσίβελη στην περιφέρεια και τον Γιάνκοβιτς σε θέση "4" αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό και στην άμυνα, καθώς οι διάδρομοι στην περιφέρεια έκλεισαν και η Τσμόκι σταμάτησε να σκοράρει, αλλά και στην επίθεση. Ο Κατσίβελης πρωταγωνίστησε και σε αυτό το κομμάτι, καθώς με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους η ΑΕΚ πέρασε ξανά μπροστά με 37-36 στο 17', ενώ με την επιστροφή του στο παρκέ ο Λάνγκφορντ έβαλε κι αυτός το χέρι του ώστε η Ένωση να αυξήσει ακόμα περισσότερο την υπέρ της διαφορά, με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 47-39. Στα 6 τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η ΑΕΚ έτρεξε σερί 21-4.

Ήταν φανερό πως η Ένωση είχε αρχίσει να ρολάρει πολύ καλύτερα, κάτι που φάνηκε στην τρίτη περίοδο, οπότε εδραίωσε το προβάδισμά της. Ο Λάνγκφορντ ξεκίνησε αυτή τη φορά ζεστός, σκοράροντας και δημιουργώντας, οι Σλότερ και Γιάνκοβιτς ήταν παίκτες-κλειδιά στην αμυντική συνέπεια της ομάδας και καθώς η Τσμόκι άρχισε να παίζει πιο ατομικά, υπό την πίεση της αντίπαλης άμυνας, η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει. Στο 25' η ΑΕΚ προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (57-47), στο 27' το σκορ έγινε 63-49, ενώ η περίοδος έκλεισε με σκορ 69-59.

Η Ένωση έλεγχε απόλυτα τον αγώνα και έχοντας πια αποκτήσει συνέπεια στην άμυνα δεν κινδύνευε. Οι Γκίκας και Λοτζέσκι επέστρεψαν "ζεστοί" στον αγώνα και στο 34' η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους (80-60). Η Τσμόκι Μινσκ έμεινε από δυνάμεις, δεν είχε άλλα περιθώρια να διεκδικήσει ανατροπή και από κάποια στιγμή και μετά πέταξε λευκή πετσέτα. Η ΑΕΚ έφτασε με άνεση στη νίκη με 

ΤΑ ΠΟΛΕΥΡΓΑΛΕΙΑ: Η ΑΕΚ οφείλει μεγάλο μερίδιο της άνετης νίκης της στον Δημήτρη Κατσίβελη και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ο πρώτος είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχή αντιμετώπιση του Λάουρι, ενώ στο πρώτο μέρος έδωσε και κρίσιμες επιθετικές λύσεις τελειώνοντας τον αγώνα με 11 πόντους και 3 ασίστ. Ο Γιάνκοβιτς έκανε πολύ σπουδαία δουλειά στην άμυνα παίζοντας είτε ως "3" είτε ως "4", ενώ και στην επίθεση πρόσφερε πολλά τελειώνοντας τον αγώνα με 7 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Η συνεργασία των δύο στην τελευταία φάση του αγώνα και το γκολ φάουλ του Κατσίβελη ήταν το επιστέγασμα αυτής της εξαιρετικής εμφάνισης των δύο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 29 ασίστ για 5 λάθη και με τέτοια αναλογία δεν μπορούσε παρά να κάνει περίπατο. Η Τσμόκι Μινσκ αντίθετα είχε 11 ασίστ για 12 λάθη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ