23.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Κιριλένκο: «Πάντα θες έναν Διαμαντίδη ή έναν Σπανούλη»

Ελλάδα-Ρωσία λοιπόν.. Και ο πρόεδρος της ρώσικης ομοσπονδίας έμεινε στη μικτή ζώνη για αρκετή ώρα μιλώντας αρχικά στους συμπατριώτες του και στη συνέχεια στους Έλληνες δημοσιογράφους, λέγοντας «ευχαριστώ» στα ελληνικά, δεχόμενος τα πρώτα συγχαρητήρια. Ο Αντρέι Κιριλένκο είναι κάτι παραπάνω από ευγενικός και κοινωνικός και το απέδειξε για μία ακόμη φορά.

«Τόσο η Ελλάδα, όσο και εμείς κάναμε πολύ καλή δουλειιά στον προημιτελικό. Η Ελλάδα άφησε εκτός τη Λιθουανία μια έμπειρη ομάδα. Επίσης έχουμε παρόμοιο στυλ με έμπειρους παίκτες, που αγωνίζονται στο τοπ επίπεδο και μπορούν να αποδώσουν καλό μπάσκετ υπό πίεση. Περιμένω ένα πολύ καλό παιχνίδι και πολλές αλλαγές στο ρυθμό. Η ελληνική ομάδα μπορεί να παίξει αργά, ή γρήγορα και με πολύ καλές άμυνες. Αλλά το ίδιο πιστεύω κι εμείς.»

Ο Κιριλένκο κάνει ξεχωριστή αναφορά «στον Πρίντεζη που πάντα κάνει εξαιρετική δουλειά» και στον «Μπουρούση που έκανε εκπληκτικά πράγματα για την Ελλάδα στον νοκ άουτ αγώνα με την Λιθουανία. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς, αλλά ελπίζω πως στο τέλος θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη.»

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στον προημιτελικό, όπως το 2005. Τότε η νικήτρια Ελλάδα είχε φτάσει και στην κατάκτηση του τροπαίου. Αν η νικητρια θα καταφέρει να κάνει το ίδιο φέτος είναι κάτι που μένει να το δούμε: «Δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνον τον προημιτελικό. Είχα σπάσει τη μύτη μου και είχα γυρίσει με μάσκα. Συγχαρητήρια για τότε στην Ελλάδα και ελπίζω να γίνει το ίδιο. Ο Νικητής να πάρει το τρόπαιο. Μόνο που ελπίζω αυτή τη φορά να φτάσουμε εμείς ως το τέλος.»

Η Ρωσία δείχνει καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με άλλες χρονιές, δείχνοντας πως έχει χημεία: «Ναι.. Είναι κάτι που το πιστεύω. Απόψε το είδα σε μεγάλο βαθμό. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την αρχή. Πάντα υπάρχουν πάνω κάτω σε έναν αγώνα, αλλά δεν επιτρέψαμε πολλά... κάτω σήμερα. Ο Σβεντ κάνει εκπληκτική δουλειά έβαλε τους πάντες, στο παιχνίδι και βοήθησαν όλοι μαζί. Ανεβαίνει σε αυτό το τουρνουά αγώνα με τον αγώνα όχι μόνο ως καλός παίκτης που είναι,αλλά και ως ηγέτης, που βάζει όλους τους συμπαίκτες του μέσα στο παιχνίδι.»

Η λέξη ηγέτης μπαίνει στην κουβέντα και η ερώτηση για το θέμα σε ότι αφορά την ελληνική ομάδα γίνεται: «Πιστεύω πως πάντα θες να έχεις τέτοιους παίκτες στην ομάδα σου όπως ο Διαματίδης ή ο Σπανούλης ακόμη και όταν είναι 35 ή 40 χρονών. Είπα στον Χριάπα «Βίκτορ, αν θες να είσαι στο ρόστερ, θα είσαι στο ρόστερ». Για κάτι παιχνίδι όπως τα σημερινά ένας τέτοιος παίκτης είναι απαραίτητος. Ακόμη και αν είναι στον πάγκο ή πατήσει παρκέ για δύο λεπτά. Γιατί πάντα αυτοί είναι η κόλλα που συγκρατεί τα πάντα σε μια ομάδα.»

Όσο για το αν ο ίδιος είναι έτοιμος να πατήσει παρκέ; Η αγωνία του και οι αντιδράσεις του στη διάρκεια του αγώνα, δείχνουν πως μάλλον ναι: «Είμαι εκεί κοντά πάντα στην ομάδα. Παίρνω μέρος στο παιχνίδι με τον τρόπο μου... Και όντως κάποια στιγμή ένιωθα πως ήμουν σχεδόν έτοιμος να καρφώσω»,καταλήγει γελώντας...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ