19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κινδύνεψε η Ζαλγκίρις από τους πιλότους!

Μια ιστορία που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή αποκαλύπτει η ιστοσελίδα 15min.lt στη Λιθουανία. Τον Απρίλιο του 2019, το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Ζαλγκίρις από τη Μαδρίτη, όπου είχε παίξει με τη Ρεάλ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, πίσω στο Κάουνας, αναγκάστηκε μετά από 15 λεπτά πτήσης να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Χετάφε. 

Τα μέλη της αποστολής της Ζαλγκίρις και οι οικογένειές τους, που επέβαιναν στο αεροπλάνο, έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς λόγω της κακοκαιρίας το αεροπλάνο έπεσε σε αναταράξεις και όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό κινδύνευσαν.

Η αεροπορική εταιρεία, στην οποία ανήκει το αεροπλάνο, απέδωσε αρχικά το συμβάν στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και στην απώλεια του συστήματος του αυτόματου πιλότου, που ανάγκασαν τον κυβερνήτη να αναζητήσει άμεσα αεροδρόμιο για προσγείωση.

Παρόλα αυτά, τούτες τις μέρες η ισπανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εξέδωσε το δικό της πόρισμα, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στους πιλότους για κακούς χειρισμούς, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών και του πληρώματος του αεροσκάφους. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως, παρά την απώλεια του αυτόματου πιλότου, τα άλλα όργανα λειτουργούσαν κανονικά και θα μπορούσαν οι πιλότοι να κατευθύνουν το αεροσκάφος χειροκίνητα.

Το σημαντικό βέβαια είναι ότι το συμβάν δεν εξέλιχθηκε σε τραγικό δυστύχημα και αυτό είναι που κρατάμε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ