27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός ελέω των οπαδών του

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν υπεράριθμοι θεατές και η Euroleague ενδέχεται να ασκήσει ποινική δίωξη στον Παναθηναϊκό που κινδυνεύει ακόμα και με “βαριά” τιμωρία.

Η χωρητικότητα του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ανέρχεται στους 18.500 θεατές αλλά στην πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Φενέρ, βρέθηκαν περισσότεροι. Η Euroleague έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να βρει τον ακριβή αριθμό και παράλληλα, είναι έτοιμη να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό. Κάτι επίσημο δεν υπάρχει αλλά αν τελικά συμβεί, τότε η “πράσινη” ΚΑΕ κινδυνεύει με τιμωρία που μπορεί να φτάσει μέχρι και στον… αποκλεισμό από την διοργάνωση.

Οι περιπτώσεις να τιμωρηθεί είναι έξι και έχουν να κάνουν με α) απλή προειδοποίηση, β) χρηματικό πρόστιμο που θα φτάνει μέχρι τις 30.000 ευρώ, γ) προσωρινή απώλεια στα οικονομικά οφέλη για έναν χρόνο, δ) προσωρινή αποβολή από την Euroleague για μια σεζόν ε) προσωρινή απώλεια της θέσης στο κυβερνητικό σώμα της εταιρίας (ECA) και στ) τιμωρία της έδρας! Ο Παναθηναϊκός (αν τελικά τιμωρηθεί) θα έχει δικαίωμα έφεσης εντός 72 ωρών, κάτι που σημαίνει πως το δεύτερο παιχνίδι με την Φενέρ, θα το δώσει με κόσμο στο πλευρό του.

Υπενθυμίζετε πως δεν είναι η πρώτη φορά που στο ΟΑΚΑ βρίσκονται περισσότεροι θεατές από το επιτρεπτό. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί την σεζόν 2012-2013 όταν σε παιχνίδι των playoffs με την Μπαρτσελόνα, υπήρχαν θεατές που (κυριολεκτικά) κρεμόντουσαν από τα κάγκελα.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ