22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κινδυνεύει να επιστρέψει στο 2011 ο Κόροιβος…

Λένε ότι η ζωή κύκλους κάνει, και αυτό ισχύει με το παραπάνω στις ομάδες που αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς.

Ο Κόροιβος μετά από επτά χρόνια κινδυνεύει να επιστρέψει στην Β΄Εθνική, σημείο από το οποίο είχε εκκινήσει στο τέλος της σεζόν 2011-2012 και κέρδισε την άνοδο του στην Α2, αν και τότε είχε καταταγεί στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, αλλά λόγω της αδυναμίας της ΑΕΚ πήρε την άνοδο. Από τότε κύλησε πολύ νερό, η ομάδα της Ηλείας, με την ίδια σταθερή διοίκηση, και τον Βασίλη Νιπεργιάλη κέρδισε την άνοδο του για την Basket League την σεζόν 2013-2014, όπου παρουσίασε την δική του πρόταση.

Με τον κόσμο να αγκαλιάζει την ομάδα και με προπονητές τους Χάρη Μαρκόπουλο και Ντίνο Καλαμπάκο συμμετείχε ακόμη και στα πλέι οφς, πριν έρθει το «καταραμένο» παιχνίδι με τα Τρίκαλα, στην τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν, που σήμανε τον υποβιβασμό, και την αρχή του τέλους.

Οι διοικούντες της ομάδας της Αμαλιάδας κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή την ΚΑΕ, αλλά με το πρωτάθλημα να έχει διανύσει 22 αγωνιστικές, άλλαξαν όσους προπονητές είχαν αλλάξει σε παραπάνω από μια δεκαετία, ψάχνοντας να βρούνε την χρυσή τομή και κινδυνεύοντας ακόμη και με άμεσο υποβιβασμό.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον Κώστα Σορωτό, και με θετική πορεία στο ξεκίνημα, τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα, με τον Κόροιβο να κάνει 4 νίκες στις πρώτες 6 αγωνιστικές, και στις υπόλοιπες 16 να φτάνει μόλις σε άλλες 4, με το πρόγραμμα στις τελευταίες 8 στροφές να είναι πολύ δύσκολο. Ο coach Σορωτός αποχώρησε μετά από 12 αγωνιστικές και την ήττα στο Αιγάλεω με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, και τον Μιχάλη Κουταλιανό να αναλαμβάνει, και να αποχωρεί την 22η αγωνιστική, και την εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό Νικαίας. Πλέον, και με τον επερχόμενο τελικό στην Καβάλα, προσελήφθη ο Σπύρος Σαμολής, ο οποίος είχε τρεις συνεχόμενες ανόδους με τον Διαγόρα, και θα κληθεί να κάνει πρωταθλητισμό και σε πορεία...παραμονής.

Δείτε το πρόγραμμα του Κόροιβου ως το τέλος :

Καβάλα (εκτός), Ερμής Αγιάς (εντός), Ηρακλής (εντός), Ιπποκράτης Κω (εκτός), Διαγόρας Δρυοπιδέων (εντός), Αμύντας (εκτός), Εθνικός Πειραιά (εντός), Ψυχικό (εκτός)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ