21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κινήσεις και συζητήσεις στην Ισπανία

Το ισπανικό πρωτάθλημα ετοιμάζεται για την επανεκκίνησή του, αλλά οι ομάδες, οι παίκτες, οι προπονητές φαίνεται πως έχουν το βλέμμα και στη συνέχεια. Προετοιμάζονται για τη σεζόν 2020-21. Συζητήσεις και φήμες έχουν τον πρώτο λόγο και μένει να δούμε ποιες θα μεταφραστούν σε πράξεις.

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφη φαίνεται πως προσπαθεί να ξαναχτίσει τον κορμό που της χάρισε το BCL τη σεζόν 2016-17. Ο Γιώργος Μπόγρης επέστρεψε το Δεκέμβριο και η ομάδα θέλει να ξαναφέρει στο νησί τόσο τον Άαρον Ντόρνεκαμπ, ο οποίος αγωνίστηκε στη Βαλένθια στο ενδιάμεσο, όσο και τον Τιμ Αμπρομάιτις. Ο Αμερικάνος φόργουορντ αγωνίστηκε φέτος στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και ήταν μεταγραφή του Ζοάν Πλάθα. Οι δύο παίκτες μπορεί να είναι πλέον μεγαλύτεροι (στα 34 ο Ντόρνεκαμπ), αλλά έχουν στις αποσκευές τους πολύτιμη εμπειρία από την Ευρωλίγκα και την απόλυτη εμπιστοσύνη του Τσους Βιδορέτα. Να υπενθυμίσουμε πως η Τενερίφη έχει ήδη ανανεώσει τα συμβόλαια των δύο κορυφαίων παικτών της, των Χουέρτας και Σερμαντίνι.

Η Σαραγόσα ήταν η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν. Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος βρισκόταν σταθερά στις τρεις πρώτες θέσης της κατάταξης στην Liga Endesa. Αυτό ίσως σήμαινε πως η παραμονή του Πορφί Φίσακ στην τεχνική ηγεσία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ήταν κάτι αυτονόητο. Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο Νταβίντ Σαρδινέρο, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού δεν έχει εγγυμένο συμβόλαιο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα αναφέρει πως μια προσφορά από την Γκραν Κανάρια, όπου στην άκρη του πάγκου κάθεται ο Φώτης Κατσικάρης, ίσως οδηγήσει και στη... μεταγραφή.

 

Ο Πάου Ρίμπας είναι το τρίτο όνομα που απασχολεί τον ισπανικό Τύπο σήμερα. Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα, σκέφτεται σοβαρά, τουλάχιστον σύμφωνα με τη Marca, να αφήσει τους μπλαουγκράνα για τη... γειτόνισσα Χοβεντούτ Μπανταλόνα. Ο Ρίμπας, παρά το ότι έχει μάλλον θετικές εμφανίσεις όσες φορές παίρνει χρόνο, φαίνεται πως δεν υπολογίζεται σοβαρά από τον Σβέτισλαβ Πέσιτς. Έτσι, σκέφτεται την πιθανότητα της Μπανταλόνα ως εναλλακτική. Στα 33 του χρόνια θέλει να έχει χρόνο και ρόλο και δεν θέλει να αλλάξει πόλη. Η Μπανταλόνα δεν αποκλείεται να δει και έναν πρώην παίκτη της να επιστρέφει. Ο λόγος για τον Νίκολα Λαπροβίτολα, ο οποίος πήγε ως πρώτο όνομα και MVP του πρωταθλήματος στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα που χρειαζόταν. Έτσι δεν αποκλείεται να επιστρέψει εκεί που έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ