20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κερδισμένοι και οι δύο

Η επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στο NCAA ήταν κάτι που το ήθελε ο ίδιος και θα βγάλει κερδισμένο και το Αϊόνα, σύμφωνα με τον πρώην προπονητή του αμερικανικού πανεπιστημίου Τιμ Ουέλς.

Ο πρώην τεχνικός και νυν αναλυτής στο ESPN αναφέρθηκε στην πρόσληψη του 67χρονου κόουτς από τους Γκέιλς, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η συμφωνία αποτελεί «νίκη» για αμφότερες τις πλευρές. «Πήραν αυτήν την απόφαση επειδή ήταν διαθέσιμος ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ και ήθελε να επιστρέψει και να πάει εκεί. Είναι μια κατάσταση στην οποία κερδίζουν κι οι δύο πλευρές», ανέφερε ο Αμερικανός που, ήταν βοηθός στο Αϊόνα από το 1991 έως το 1995 και πρώτος προπονητής από το 1995 έως το 1998.

Όπως πρόσθεσε: «Είναι νίκη για το Αϊόνα, επειδή υπέγραψαν έναν από τους 10-15 κορυφαίους στην ιστορία του παιχνιδιού, ο οποίος ήθελε να βρίσκεται εκεί. Όχι γιατί δεν είχε επιλογές. Ξέρει πως το κολέγιο έχει καλή παράδοση, βρίσκεται σε μια σπουδαία περιοχή. Είναι, όμως, μια επιτυχημένη κίνηση και για το Ρικ, επειδή θέλει να βρίσκεται εκεί κι έχει τεράστιο υπόβαθρο πίσω του, από πλευράς οργάνωσης. Είναι μια σπουδαία ιστορία, γεμάτη καρδιά, πάθος και ψυχή. Είναι μια σπουδαία ημέρα για το σχολείο».

Ο Ρικ Πιτίνο αποχώρησε από το Λούιβιλ to 2017 ύστερα από σκάνδαλο δωροδοκίας αθλητών, γεγονός που δεν προβληματίζει τον επόμενο «σταθμό» στην καριέρα του, καθώς όπως εξήγησε ο Τιμ Ουέλς: «Δεν θα προσλάμβαναν ούτε καν ένα βοηθό προπονητή στο τένις εάν δεν ένιωθαν σίγουροι για αυτόν. Πόσο, δε, μάλιστα μια τέτοια προσωπικότητα για τη συγκεκριμένη θέση. Είναι σοβαροί άνθρωποι. Δεν θα "παίξουν" με αυτό. Έχουν καλυφθεί. Ξέρουν τι θα συμβεί. Δεν θα έκαναν την πρόσληψη εάν δεν ήταν καλυμμένοι 100% πως όλα είναι "καθαρά". Πιστεύω πως το έχουν ψάξει ενδελεχώς. Νομίζω πως μια μέρα θα κοιτάξουν πίσω σε αυτήν την απόφαση και θα πουν πως έκαναν τη σωστή κίνηση για το κολέγιο και το μέλλον του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ