21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κερδίζει εμπειρία και φιλικά η Κίνα

Η Κίνα παίρνει μέρος για τη… συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, καθώς ως διοργανώτρια έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο μεγάλο «ραντεβού» του διεθνούς μπάσκετ.

Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, πως δεν θέλει να κερδίζει, είτε σε επίσημους είτε σε ανεπίσημους αγώνες. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το τρίτο «παράθυρο» της FIBA αντιμετώπισε σε φιλικό το Ιράν. Η Κίνα έχει 3-1 στον Α’ Όμιλο της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας, καθώς έχει ηττηθεί μόνο από τη Νέα Ζηλανδία, τη στιγμή που οι Ιρανοί έχουν τον ίδιο απολογισμό, 3-1, στο Δ’ Όμιλο με τη μοναδική ήττα τους να έχει έρθει στο Ιράκ. Αυτή η ισορροπία στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν αποτυπώθηκε στο παρκέ, με τους Κινέζους να φθάνουν με άνεση στην επικράτηση, με 77-66, στο «Liaoning Gymnasium». Είχαν προηγηθεί και με 57-42, στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ρεν Τζάνφεϊ με 19π., άλλους 18π. μαζί με τέσσερα κλεψίματα είχε ο Ουί Κιαν και 10π. ο Λι Γιουάνου. «Πολλοί παίκτες βρέθηκαν στην Εθνική για πρώτη φορά, χωρίς να έχουν πάρει μέρος ξανά σε διεθνή διοργάνωση, οπότε έπρεπε να υιοθετήσαμε μια νοοτροπία μάθησης. Τα προκριματικά είναι σημαντικά για εμάς ως προς την ανάπτυξη των νεαρών παικτών μας. Μπορούν να μάθουν από αυτούς τους αγώνες υψηλού επιπέδου», ανέφερε σχετικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντου Φενγκ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ