23.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

«Κεραυνοί» ΛεΜπρόν κατά NCAA! (vids)

Το NCAA ζει άσχημες μέρες λόγω σκανδάλου που έχει υπάρξει πρόσφατα με χρηματισμό παικτών από γνωστή εταιρεία ατζέντηδων, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να μη «μασά» τα λόγια του και να «στηλιτεύει» το κολλεγιακό πρωτάθλημα.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται τελευταία το NCAA, λόγω ενός ακόμη σκανδάλου διαφθοράς που... βγήκε στην φόρα, μετά από έρευνα του FBI. Σε... επικεφαλίδες, η ιστορία αφορά μία διάσημη εταιρεία από ατζέντες, την ASM Sports, η οποία φαίνεται πως δελέαζε παίκτες, είτε με χρήματα είτε με άλλες παροχές, όπως ταξίδια, προκειμένου εκείνοι να επιλέγουν το κολλέγιο της αρεσκείας της εταιρείας, αφού φυσικά πρώτα τελείωναν το Λύκειο.

Το σκάνδαλο αυτό έχει συναρπάσσει άπαντες και μαζί φυσικά το «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, με ουκ ολίγους παίκτες και προπονητές να καταθέτουν την άποψή τους πάνω στο ζήτημα. Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, οι πασίγνωστοι αθλητές και προπονητές του NCAA που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως Ντένις Σμιθ, ο Αϊζέια Ουάιτχεντ, ο Έντρις Ομπεμάιο, ο Κάιλ Κούζμα και ακόμη το φετινό νούμερο ένα του draft, Μαρκέλ Φουλτζ, ή ο ιστορικός προπονητής του κολλεγιακού πρωταθλήματος, Ρικ Πιτίνο.

Η υπόθεση δε θα μπορούσε να διαφύγει και από το «ραντάρ» του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο «Βασιλιάς» δε δίστασε να δηλώσει πως «όλοι ξέρουμε ότι το NCAA είναι διεφθαρμένο. Συγγνώμη, γνωρίζω ότι αυτό που λέω θα γίνει πρωτοσέλιδο, αλλά ναι, είναι διεφθαρμένο».

Μπορεί να ακούγεται απλή δήλωση, αλλά το γεγονός ότι παραδέχεται, πως άπαντες είναι γνώστες του θέματος, είναι κάτι διόλου ευκαταφρόνητο και ίσως αξίζει περαιτέρω διερεύνησης...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ