24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Κεραμιδάς: «Καλύτερη η Γαλλία αλλά… είμαστε Έλληνες!» (vid)

Ο Κώστας Κεραμιδάς και η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησαν στην συνέντευξη τύπου μετά την θριαμβευτική πρόκριση επί της Τουρκίας.

Η διεθνής φόργουορντ ήταν εμφανώς συγκινημένη και τόνισε πόσο χαρούμενη και υπερήφανη νιώθει για την επιτυχία:

«Ζητώ συγγνώμη, τα χέρια μου τρέμουν ακόμη. Ξέχασα και τα ελληνικά και τα αγγλικά μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, καταλαβαίνετε τον λόγο. Με πολλές παίκτριες όπως η Μάλτση και η Καλτσίδου, έχουμε παίξει τόσο καιρό μαζί, για να φτάσουμε και στους 4. Είμαι ενθουσιασμένη, σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ και το προπονητικό τιμ .Είμαι πολύ υπερήφανη για την ομάδα μου».

Από την μεριά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε το ομαδικό πνεύμα που έχει αναπτύξει η ομάδα ενώ αναφέρθηκε και στην οργάνωση που υπάρχει πίσω από την Εθνική:

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αν έλεγες σε κάποιον ότι η Ελλάδα θα περνούσε στα ημιτελικά θα σε αποκαλούσε τρελό. Πρέπει να πω πως από τις 18 Μαΐου, που ξεκίνησε η προετοιμασία, το πρώτο πράγμα που προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε ήταν το ομαδικό πνεύμα. Το μότο μας είναι «Δεν υπάρχει το εγώ στην ομάδα». Αυτό είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το αισθανθείς. Πολλές παίκτριες νιώθουν ίσες όταν παίζουν και γενικότερα όπως συμπεριφέρονται μέσα στην ομάδα. Οι παίκτριες μου με την βοήθεια των παλαιότερων, όπως η Καλτσίδου, η Μάλτση, η Σωτηρίου, η Σπανού, κατάφεραν να βελτιώσουν αυτό το πνεύμα. Είμαστε όλοι μαζί, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο της αποστολής. Χάνουμε μαζί, κερδίζουμε μαζί. Ο καθένας έχει το ποσοστό του στις νίκες και στις ήττες. Μέσα λοιπόν από αυτό το παιχνίδι είναι εύκολο να αναδειχθούν οι νεαρότερες παίκτριες, όπως η Χριστινάκη και η Φασούλα, είδατε τι έκαναν σήμερα. Μας βοήθησαν να καλύψουμε την διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν είχαμε αγχωθεί και αυτό φάνηκε στην επίθεση. Ωστόσο σύμφωνα με την αγωνιστική μας φιλοσοφία, μπορεί να μην σκοράρουμε πολύ αλλά ούτε και η αντίπαλη ομάδα θα πετύχει πόντους. Είναι τόσο απλό. Οπότε δουλέψαμε αρκετά πάνω σε αυτό, με όλα τα τρικ, βρίσκοντας "περίεργες" άμυνες. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε την Σερβία, την Ρωσία, σήμερα την Τουρκία, ήμασταν ανταγωνιστικοί με την Γαλλία και πετύχαμε τον απόλυτο στόχο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν έχω λέξεις  για τις παίκτριες μου. Θέλω να τις συγχαρώ αλλά η λέξη συγχαρητήρια δεν μπορεί να δείξει τι αισθάνομαι γι αυτές. Πρέπει να πω πως αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει δύο χρόνια πριν στα προκριματικά. Η ομοσπονδία μας βοήθησε, οργάνωσε το τιμ με εμένα επικεφαλής. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, παίξαμε σε ένα δυνατό τουρνουά με Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία. Πήγαμε στην Ιταλία, στην Σλοβακία, γενικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι από πίσω. Η μεγάλη επιτυχία ανήκει  στις παίκτριες και στο ομαδικό πνεύμα που ανέπτυξαν. Τώρα θα παίξουμε το μπάσκετ μας και δεν κανείς δεν ξέρει που θα φτάσουμε».

Για τις έμπειρες παίκτριες και την ενέργεια που παίρνει από αυτές: «Αυτές οι "μεγάλες", και το βάζω σε εισαγωγικά, παίκτριες ζουν για να παίζουν μπάσκετ και έχουν την ψυχή για το μπάσκετ. Αν δείτε την Μάλτση στο πρώτο λέι απ της προπόνησης, είναι σαν να το κάνει στο τέλος του αγώνα. Προπονείται σαν εικοσάχρονη και όχι μόνο αυτή. Η ομάδα μου έχει πειθαρχία, ακολουθεί τους κανόνες μέσα στο ματς, στην επίθεση και στην άμυνα. Μένουμε πιστοί στο πλάνο μας, είτε είναι το plan b ή το c.  Σήμερα δούλεψε το plan b. Με την Ρωσία δεν χρειάστηκε. Έχω παίκτριες που ακολουθούν αυτό που αποφασίζουμε».

Ακολούθησε ερώτηση για το αν μετά από όσα έγιναν με την Γαλλία, θέλει η Εθνική να παίξει εναντίον της στον ημιτελικό:

Κ. Σωτηρίου: «Πρώτα απ όλα είμαστε χαρούμενες για το σήμερα, ζούμε το σήμερα, περιμένουμε την επόμενη ομάδα, ακόμα κι αν είναι η Γαλλία. Είναι το ίδιο, ξεχνάμε τι έγινε αλλά όχι ότι χάσαμε και ότι θέλουμε να παίξουμε καλύτερα την επόμενη φορά. Δεν έχει σημασία αυτό που έγινε με την Στέλλα και τους διαιτητές, ανήκει στο παρελθόν. Ζούμε το σήμερα και ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον απέναντι στην Γαλλία».

Κ. Κεραμιδάς: «Το παιχνίδι ενάντια στην Γαλλία και το κακό σφύριγμα για την Στέλλα ήταν το σφύριγμα που μας έδωσε κίνητρο και μας χάρισε ουσιαστικά την πρόκριση. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ας είμαστε ρεαλιστές, η Γαλλία είναι καλύτερη ομάδα από την δική μου, πιο αθλητικές και έμπειρες παίκτριες αλλά… είμαστε Έλληνες!».

Δείτε τις δηλώσεις από το 10'25" του βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=l1zyG42UKxE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ