20.4 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεμζούρα: “Στόχος μας είναι τα play off”

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα του και ο Κεστούτις Κεμζούρα αφού έδωσε συγχαρητήρια στην Αναντόλου Έφες και μετά από σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως στόχος της ομάδας παραμένει η παρουσία στα play offs της Ευρωλίγκας.

«Συγχαρητήρια στην Έφες, βγήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο, ήρθαν έτοιμοι και δεν μας άφησαν να κυκλοφορήσουμε καλά την μπάλα και να έχουμε εύκολες πάσες", τόνισε ο προπονητής των "ερυθρόλευκων", για να συνεχίσει: "Δεν μας άφησαν να κάνουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει και το έκαναν κυρίως στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Κάναμε λάθη στο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε 20 πόντους από λέι απ αν δεν κάνω λάθος. Δεν χρησιμοποιήσαμε τα φάουλ αρκετά και δεν κάναμε αυτά που είχαμε πει να κάνουμε πριν από το παιχνίδι. Δεν παλέψαμε όσο θα έπρεπε. Το θετικό είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε να παλέψουμε. Επιστρέψαμε, μειώσαμε στους έξι πόντους, αλλά και πάλι με τα λάθη που κάναμε στην άμυνα τους δώσαμε το δικαίωμα να βάλουν τρίποντα και να δημιουργήσουν μια διαφορά. Ο Μίτσιτς και ο Λάρκιν σημείωσαν και δημιούργησαν τους περισσότερους πόντους. Δεν βρήκαμε τον τρόπο να τους σταματήσουμε. Το μόνο θετικό ότι κερδίσαμε δύο περιόδους, αλλά δεν είναι αρκετό. Δεν σημαίνει κάτι τελικά».

Σε ερώτηση για τους νέους παίκτες, την προσαρμογή τους και το κατά πόσο είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, απάντησε: "Δεν είναι έτοιμοι και από πλευράς σωματικής να βοηθήσουν στο 100% και προσαρμόζονται και σε μια νέα γι' αυτούς κατάσταση. Σήμερα τα ματς απ δεν ήταν και τόσο εύκολα με την Έφες. Ο Ρότσεστι για παράδειγμα μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά, αλλά όχι αμυντικά. Από την άλλη πλευρά η ίδια ομάδα και οι ίδιοι παίκτες και ο ίδιος προπονητής έπαιξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο τρίτο. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι τι παίζουμε, αλλά πώς παίζουμε. Όλοι θέλουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα γρήγορα, αλλά δεν πρόκειται να γίνει έτσι σε μια στιγμή. Χρειάζεται προσπάθεια και πρέπει να κρατήσουμε τα κεφάλια μας ψηλά. Νομίζω πως σήμερα είδαμε κάποια καλά φάουλ, που δεν κάναμε στη Μακάμπι, είδαμε κάποια σκληράδα και πρέπει αυτό να γίνει για περισσότερο χρονικό διάστημα και να υπάρχει συνέπεια. Και να μειώσουμε αυτά τα νεκρά διαστήματα".

Όταν ρωτήθηκε ποιος μπορεί να είναι ο στόχος της ομάδας που βρίσκεται στο 2-5 και μετρά τρεις εντός έδρας ήττες, ο Κεμζούρα απάντησε: "Θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Είναι στόχος μας. Καταλαβαίνω την κατάσταση και πως τρεις ήττες εντός έδρας έγιναν και πάλι πριν από πολύ καιρό. Κάθε ήττα το κάνει πιο δύσκολο. Από την άλλη πόσα χρόνια είχε ο Ολυμπιακός να νικήσει στη Μόσχα; Δεν νομίζω πως βγαίνει κάτι με αυτές τις συγκρίσεις. Βλέπεις και τις ομάδες, πως είναι η κατάσταση, οπότε πρέπει να δούμε τι έχουμε εμείς και πως θα προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά και πάλι ο στόχος μας είναι αυτός. Δεν υπόσχεται κανείς τίποτα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το στόχο μας. Είναι ο μόνος δρόμος".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ