22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεμζούρα: “Ο Βασίλης Σπανούλης είναι το “πρόσωπο” του Ολυμπιακού”

O άμεσος συνεργάτης του Ντείβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό, Κεστούτις Κεμζούρα, μίλησε στη Λιθουανική ιστοσελίδα "delfi.lt" και αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και τις αρμοδιότητες που θα αναλάβει ο ίδιος στην ομάδα αλλά και στον αρχηγό των "ερυθρολεύκων" Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο  Κεστούτις Κεμζούρα :

Για το αν τον οδήγησε στον Πειραιά η επιθυμία του να συνεχίσει να δουλεύει με τον Μπλατ: "Μπορείς να το πεις έτσι. Η πιθανότητα να πάρω μία καλή δουλειά ως head coach δεν ήταν μεγάλη ούτε οι επιλογές μου ήταν πολύ ελκυστικές. Έχοντας συνυπολογίσει τα υπέρ και τα κατά, πήρα την απόφαση". Παράλληλα το νέο μέλος του προπονητικού τιμ των "ερυθρολεύκων" αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας: "Δεν έχω συζητήσει γι' αυτό το θέμα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ο κόουτς Μπλατ είχε μία κουβέντα με την διοίκηση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι τέτοιος οργανισμός και ομάδα που πάντα παίζει για τους υψηλότερους στόχουςαλλά και στο εάν ο Ντέιβιντ Μπλατ ζητά τη γνώμη του για τους παίχτες που αποκτά: "Ναι, με ρωτά για το τι νομίζω και όχι μόνο εμένα. Μιλά επίσης με τη διοίκηση της ομάδας όταν εξετάζει τους πιθανούς στόχους"

Για το ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον Ουίλιαμς-Γκος και ήθελε τον Χέρνι που ήταν στη λίστα της Ζαλγκίρις, ο Λιθουανός τεχνικός σχολίασε "Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που γράφονται στον Τύπο. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι μόνο αυτές οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τους συγκεκριμένους παίκτες. Δεν πήρα μέρος στις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες. Οι παίκτες είχαν την ευθύνη της απόφασής τους". 

Στη συνέχεια, ο Κεμζούρα μίλησε και για τον Βασίλη Σπανούλη: "Το καλύτερο είναι να έχεις ένα συνδυασμό μίας νεανικής, πεινασμένης ομάδας με έμπειρους παίκτες. Κάθε ομάδα θέλει έναν τόσο έμπειρο παίκτη όπως ο Σπανούλης που είναι το... πρόσωπο του Ολυμπιακού"Ενώ τέλος αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητές του: "Το στιλ του Μπλατ χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως του αρέσει να συνεργάζεται, δίνει σε όλους αρμοδιότητες και υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Εγώ είμαι περισσότερο επιφορτισμένος με το επιθετικό κομμάτι ώστε να βλέπω τι πήγε λάθος μετά την ανάλυση κάθε αγώνα. Όλο το staff όμως συμμετέχει στην προετοιμασία του πλάνου για τον επόμενο αγώνα"

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ