15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεμζούρα: “Λέμε κάτι και κάνουμε το άλλο”

Οι δηλώσεις του Κεστούτιτς Κεμζούρα άρχισαν από το θετικό της βραδιάς, το ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη, που πλέον είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας με 4,157 πόντους, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Λιθουανός παραδέχθηκε πως δεν ξέρει τι παραπάνω μπορεί να κάνει όταν υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης και όχι μόνο.

"Πριν από οτιδήποτε, να ξεκινήσω από κάτι θετικό, συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη για το ρεκόρ του, είναι κάτι το καταπληκτικό, κάτι ιδιαίτερο. Κάνοντας προπόνηση μαζί του, κοουτσάροντάς τον καθημερινά καταλαβαίνω την προσπάθεια και είναι ένα μεγάλο επίτευγμα".

Στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια και στη Φενέρμπαχτσε για τη νίκη και πρόσθεσε: "Ήρθαν πιο έτοιμοι και έπαιξαν καλύτερα και άξιζαν να νικήσουν. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η περίοδος κλειδί, γιατί πέσαμε αμυντικά. Ήμασταν πολύ soft στην άμυνα και τους αφήσαμε να σουτάρουν ελεύθεροι. Ξέρουμε πως παίζουν. Είχαν και καλά ποσοστά, αλλά δεν κάναμε κι εμείς κάτι να τους σταματήσουμε. Αλλάξαμε κάποιες άμυνες, αλλά κάποιες φορές πρέπει να παλεύεις να σπάσεις τα σκριν, να μιλάς, να επικοινωνείς, να υπερασπίζεσαι το χώρο σου. Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν έκανα καλή δουλειά προφανώς στο να απαιτήσω αυτά που πρέπει να κάνουν οι παίκτες στην άμυνα. Μας σκότωσαν με τις δεύτερες ευκαιρίες όμως. Έξι τρίποντα και ένα ακόμη δίποντο ήρθαν μέσα από δεύτερες ευκαιρίες. Αυτοί είναι 20 πόντοι. Γι' αυτό δεν μπορώ να πάρω ευθύνη δεν μπορώ να κάνω εγώ μποξ άουτ. Είναι είτε εμείς, είτε αυτοί. Αν δείτε τη στατιστική μόνο δύο παίκτες μας έχουν πάρει επιθετικά ριμπάουντ. Ο Μιλουτίνοφ και ο Ρούμπιτ. Είχαμε αυτά τα προβλήματα και στο παρελθόν. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να τα διορθώσουμε".

Σε ερώτηση για το ότι ένας γκαρντ για μία ακόμη φορά "σκοτώνει" τον Ολυμπιακό, στην προκειμένη περίπτωση ο Ντε Κολό που είχε 32 πόντους, ο Κεμζούρα απάντησε: "Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε άσχημα και τα δυο πρώτα τρίποντα τα έβαλε από δικά μας λάθη στην επίθεση. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν αρχίζουμε και κάνουμε αλλαγές. Ξέρουμε τους περιορισμούς μας, έχουμε το υλικό που έχουμε και μας πονάει. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την έλλειψη συγκέντρωσης. Λέμε μετά από τάιμ άουτ να αλλάξουμε στα σκριν και μετά ξεχνάμε. Γιατί κάνουμε πλάνο να αλλάξουμε σε όλα τα πικ εντ ρολ στον Ντατόμε και ξαφνικά δεν το  κάνουμε. Αν συνεχίσουμε έτσι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε να πιέζουμε και να απαιτούμε το καλύτερο σε αυτό που πρέπει να κάνουμε".

Όταν ρωτήθηκε για τους στόχους της ομάδας με δεδομένο ότι το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό είναι πιο δύσκολο στον δεύτερο γύρο, τόνισε: "Δεν υπάρχει εύκολο πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, αν δεν τελειώσει. Απλά πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Πάμε στο επόμενο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που έγινε απόψε. Το επόμενο παιχνίδι είναι άλλη υπόθεση. Να διορθώσουμε ότι ήταν λάθος και να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι. Στη χρονιά είχαμε πολύ καλά παιχνίδια, νικήσαμε μεγάλες ομάδες και χάσαμε από κάποιες που έπρεπε να νικήσουμε. Εξαρτάται από εμάς ακόμη".

Για την πιθανότητα μιας μεταγραφής, απάντησε: "Δεν το έχουμε συζητήσει με τους προέδρους... Θα δούμε έχουμε ανοιχτά μάτια, κοιτάμε τι γίνεται, αλλά δεν είναι εύκολο να βρούμε αυτόν τον έναν που θα αλλάξει τα πράγματα".

Τέλος σε παρατήρηση πως ίσως να μην χρειάζεται να προχωρά τόσο γρήγορα σε αλλαγές με ένα παιχνίδι την εβδομάδα, αφού όπως υποστήριξε ο ίδιος υπάρχει διαφορά από την πρώτη πεντάδα στους υπόλοιπους τόνισε: "Σήμερα δεν έκανα αλλαγές γρήγορα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα με τον Τσέρι. Είναι ένας παίκτης που παίζει με μεγάλη ενέργεια παντού. Πρέπει να τον βγάλεις κάποια στιγμή, για να μην αδειάσουν τελείως οι δεξαμενές και να μπορέσεις να τον ξαναχρησιμοποιήσεις, γιατί αλλιώς δεν θα είναι εύκολο να επανέλθει. Στόχος μου είναι να έχουμε την ίδια ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να μένω με την ίδια πεντάδα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ