24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεμζούρα: «Θα μιλήσει ο εγωισμός των παικτών» (pics)

Την Εφές Αναντόλου θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τον Κεστούτις Κεμζούρα να περιμένει να «μιλήσει» ο εγωισμός των παικτών.

Την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα θα «ψάξουν» την Πέμπτη (07/11, 21.00) στο φαληρικό στάδιο οι Πειραιώτες, με τον προπονητή τους να τονίζει σχετικά κατά τη διάρκεια της Media Day της Τετάρτης (06/11): «Είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες σε επίθεση και ταλέντο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους γκαρντ τους (Μίτσιτς, Λάρκιν, Σιμόν). Θα σκοράρουν, αλλά εμείς πρέπει να τους το κάνουμε δύσκολο. Στην επίθεση πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς και σταθεροί, όχι όπως με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλι Ριντ βελτιώνονται, μπαίνουν περισσότερο στη φιλοσοφία της ομάδας, δεν είναι σε καλή φόρμα ακόμα, είναι λογικό, αλλά θα είναι περισσότερο έτοιμοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι».

 

Αναφορικά με το εάν ο εγωισμός των παικτών θα παίξει ρόλο, για την κατάκτηση της νίκης, συμπλήρωσε: «Πιστεύω πως θα γίνει. Δεν γίνεται αλλιώς. Αποτύχαμε στον προηγούμενο αγώνα. Μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά πρέπει να κάνουμε πράγματα στο παρκέ».

  

Μίλησε και για το δανεισμό του Ίθαν Χαπ, επισημαίνοντας: «Είναι νεαρός και μοναδικός παίκτης, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαμε να του βρούμε χρόνο και για το καλύτερο όλων πήγε εκεί. Είναι δύσκολο να βρει λεπτά, με τη προπόνηση μόνο δεν γίνεται. Θα τον παρακολουθούμε». Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην κατάσταση των Κώστα Παπανικολάου και Αντώνη Κόνιαρη, προσθέτοντας: «Ο Κώστας βελτιώνεται, δεν θα είναι έτοιμος για τη Εφές Αναντόλου. Δεν μπορούμε να τον πιέσουμε. Ο Κόνιαρης έκανε προπόνηση, δεν έγινε κάτι ασυνήθιστο. Θα είναι στην αποστολή».

 

Ο Ουίλι Ριντ, από την πλευρά του, ανέφερε: «Το σημαντικό για εμάς είναι να προστατέψουμε την μπάλα, να είμαστε καλοί στην άμυνα. Εάν το κάνουμε αυτό θα έχουμε παραπάνω κατοχές και θα έχουμε καλές πιθανότητες νίκες. Για εμένα δεν υπάρχει καμία κατάσταση. Μόλις ήρθα εδώ η ομάδα ήταν ήδη σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Χρειάζεται χρόνος. Σταδιακά, θα πάρω πιο πολλά λεπτά. Δουλεύω με την ομάδα και θα δείτε το παιχνίδι μου να απογειώνεται σύντομα».

 

Σε ερώτηση για το εάν δέχθηκε κάποια συμβουλή από τους συμπαίκτες του απάντησε: «Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ήταν να είμαι υπομονετικός. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη, πολλά είναι διαφορετικά εδώ. Θέλω να είμαι ο ηγέτης στην άμυνα, να είμαι αυτός που μιλάει στους συμπαίκτες του. Ο Βασίλης Σπανούλης και οι άλλοι θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου». Ρωτήθηκε και για το εάν μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ άλλαξε η νοοτροπία στα αποδυτήρια και εξήγησε: «Η ήττα από τη Μακάμπι δεν μας έκανε να σκεφτούμε διαφορετικά. Εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Δουλεύουμε σκληρά, αυτό δεν φάνηκε κόντρα στην Μακάμπι, αλλά ελπίζω να το δείτε στο ματς με την Εφές Αναντόλου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό».

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ