19.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεμζούρα: «Θέλουμε παιχνίδι με ένταση» (pics)

Στη Γερμανία θα βρει η «διαβολοβδομάδα» τον Ολυμπιακό. Πρώτος «σταθμός» του είναι το «Audi Dome», όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μπάγερν Μονάχου για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναχώρησαν τη Δευτέρα (18/11) από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησής τους με τους Βαυαρούς (19/11, 21.30). «Η Μπάγερν Μονάχου είναι μια συγκροτημένη ομάδα. Παίζει σκληρό μπάσκετ, physical. Ίσως να παίζουν απλά, αλλά ο κάθε παίκτης γνωρίζει καλά το ρόλο του. Συχνά προσπαθούν να περάσουν την μπάλα στη ρακέτα στο Μονρό. Έχουν το μέγεθος, αλλά έχουν και καλούς σουτέρ, όπως είναι ο Κοπόνεν. Επίσης, οι Λο και Λούσιτς είναι πολύ σημαντικοί παίκτες. Οπότε, όπως είπα και πριν, είναι μια συγκροτημένη καλή ομάδα», ανέφερε αρχικά ο προπονητής τους, Κεστούτις Κεμζούρα.

Σε ερώτηση για το εάν περιμένει από τους παίκτες του να έχουν την ίδια πνευματική ετοιμότητα με εκείνη που έδειξαν στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΣΕΦ, απάντησε: «Θα δούμε, δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Χθες (17/11) κάναμε μια πολύ καλή προπόνηση και έχουμε και απόψε (18/11) ακόμα μία. Προσπαθούμε να κάνουμε ξεκάθαρο στους παίκτες το τι ζητάμε από εκείνους. Να παλεύουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Θέλουμε physical παιχνίδι με ένταση».

 

Κλείνοντας, εξήγησε για το εάν πιστεύει πως ο Ουίλι Ριντ -μετά και την καλή εμφάνισή του κόντρα στους Λιθουανούς- είναι έτοιμος να προσφέρει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε: «Θεωρώ πως ακόμα βελτιώνεται και μας κάνει να νιώθουμε καλά. Αλλά ξέρω πως μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος και το ξέρει κι εκείνος. Ελπίζω πως αυτό θα γίνει».

    

O Κέβιν Πάντερ, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, στάθηκε στη δύναμη της γερμανικής ομάδας στην περιφέρεια: «Πρέπει να παραμείνουμε θετικοί και να κάνουμε αυτό που κάναμε και στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ήταν καλή νίκη και τη χρειαζόμασταν. Θα πρέπει να "χτίσουμε" πάνω σε αυτή. Η Μπάγερν Μονάχου έχει δυνατή περιφέρεια, έχει γκαρντ που σκοράρουν, αλλά και δημιουργούν. Οπότε, εμείς οι γκαρντ, θα πρέπει να εστιάσουμε στους δικούς τους γκαρντ και να τους σταματήσουμε. Βασικά, θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι από εκείνους. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ρωτήθηκε και για το «κλειδί» της νίκης, επί γερμανικού εδάφους, κι εξήγησε: «Τα "κλειδιά" θα είναι τα ριμπάουντ. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να πάρουν τα επιθετικά, καθώς και η συγκροτημένη άμυνα. Εάν τα κάνουμε αυτά τότε θα έχουμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ