15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεμζούρα: “Η νίκη είναι το ζητούμενο”

Το πρώτο παιχνίδι του 2020 για τον Ολυμπιακό είναι το τελευταίο για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Και μαζί το πιο κρίσιμο. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται στο ΣΕΦ τη Φενερμπαχτσέ, η οποία επίσης είναι εκτός πρώτης οκτάδας και αναζητά απεγνωσμένα νίκες για να κρατηθεί ζωντανή.

Πρόκειται επί της ουσίας για έναν "τελικό", αφού ο χαμένος θα μείνει κι άλλο πίσω και θα δει τα περιθώρια για να προλάβει να στενεύουν απελπιστικά, οπότε οι πολλές αναλύσεις δεν έχουν σημασία. Και ο Κεστούτις Κεμζούρα στην πρώτη media day της χρονιάς στάθηκε στην αναγκαιότητα της νίκης, πέτα από κάθε άλλη συζήτηση για τα προβλήματα του Ολυμπιακού ή της Φενερμπαχτσέ. Πέρα ακόμα και από την πολύ σοβαρή προοπτική ο Βασίλης Σπανούλης να γίνει το βράδυ της Πέμπτης ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα:

"Η νίκη είναι το ζητούμενο, καθώς ο ομαδικός στόχος πάντα προηγείται. Και ο ίδιος ο Βασίλης, ο άνθρωπος που γνωρίζω, βάζει πρώτα τη νίκη, μπροστά από οτιδήποτε άλλο. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, όλοι αντιλαμβάνονται την σημασία του. Πολλοί στέκονται στους τραυματισμούς ή τις απουσίες του αντιπάλου μας, αλλά αυτός δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή".

Οι απουσίες της Φενερμπαχτσέ στη γραμμή ψηλών (Βέσελι, Λοβέρν, Ντουβερίογλου) μπορεί να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό, μπορεί όμως και να τον μπερδέψουν. Ο Λιθουανός προπονητής δεν αποκλείει τίποτα από τα δύο:

"Κάπως έτσι είναι η κατάσταση, μπορούν να συμβούν και τα δύο. Αυτοί θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που θα τους δώσουν τα χαμηλά σχήματα και εμείς τα δικά μας. Το ζήτημα είναι ποιος θα πάρει περισσότερα από τα δικά του".

Όσο για το ρόλο που θα παίξει η διαιτησία στην περίπτωση που το παιχνίδι κριθεί στο τέλος, σχολίασε:

"Κανένας προπονητής δεν θέλει να πάει το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ, απλά συμβαίνει. Γνωρίζω τι έχει συμβεί, όμως θέλω να πιστεύω ότι οι διαιτητές που θα σφυρίξουν το παιχνίδι αύριο δεν θα έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους και θα είναι αρκετά ψύχραιμοι και θαρραλέοι ώστε να πάρουν την σωστή απόφαση".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ