25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεμζούρα: “Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν ότι τα παρατήσαμε”

Ο Κεστούτις Κεμζούρα έδωσε συγχαρητήρια στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη νίκη της και την εμφάνισή της, ενώ είχε αρκετά να πει για τη δική του ομάδα, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις προσθήκες, για το ποιοι θα φύγουν, για το αν σκοπεύει να δώσει κάποια φιλικά ο Ολυμπιακός και αρκετά ακόμη.

«Συγχαρητήρια στη Μακάμπι έκανε ένα πολύ καλό παιδί. Έπαιξαν με δύναμη και ένταση στην άμυνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που με το σκληρό της παιχνίδι μας έβγαλαν από το δικό μας  παιχνίδι. Το πιο απογοητευτικό ήταν πως κατά κάποιο τρόπο παραιτηθήκαμε, νομίζαμε πως δεν μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι και σταματήσαμε να παλεύουμε. Αρχίσαμε να παίζουμε να σώσουμε την κατάσταση παίζοντας ατομικά. Είναι το χειρότερο παιχνίδι. Δεν κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση, δεν μπορούσαμε να εκτελέσουμε τις επιθέσεις μας και το χειρότερο είναι πως μετά μας χτυπούσαν στην άμυνα με το τρανζίσιον παιχνίδι. Εκεί πρέπει να γυρνάς γρήγορα, να μιλάς και εμείς τους επιτρέψαμε να φτάσουν σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Προσπαθήσαμε να παίξουμε άμυνα με αλλαγές, αλλά δεν το κάναμε σωστά».

Σε ερώτηση για το πόσο δυσκολεύει την κατάσταση το γεγονός πως δεν υπάρχουν αγώνες ενδιάμεσα για να βρει ρυθμό και χημεία η ομάδα και να ενσωματωθούν πιο εύκολα ίσως οι νέοι παίκτες, απάντησε: «Ήταν πολύ δύσκολο να ενσωματωθούν αυτές τις μέρες. Χθες δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση γιατί έπρεπε και να ξεκουραστούμε από το ταξίδι στη Μόσχα και τον αγώνα, αλλά και γιατί είχαμε πρόβλημα με κάποιους παίκτες που ήταν άρρωστοι. Ουσιαστικά μπήκαν και οι δύο χωρίς προπόνηση. Ο Ρότσεστι στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλός, αλλά στο δεύτερο έκανε κάποια λάθη. Έχει εμπειρία, είναι έξυπνος. Για τον Ριντ θα είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία. Τώρα έχουμε λίγες μέρες να προπονηθούμε τουλάχιστον μέχρι το επόμενο παιχνίδι, να παίξουμε 5-5 στην προπόνηση και να τους εξηγήσουμε κάποια πράγματα".

Σε ερώτηση γιατί δεν επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τον Αντώνη Κόνιαρη, αφού όπως τόνισε και ο ίδιος η ομάδα έπαιξε λίγο ανορθόδοξα και όχι όπως θα ήθελε ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Κεμζούρα απάντησε: "Ο Αντώνης έχει πρόβλημα με τη μέση του κατ' αρχάς. Πάντα μπορούμε να πούμε γιατί δεν έπαιξε ο ένας ή ο άλλος παίκτης. Ήταν επιλογή μου. Ίσως στο μυαλό μου να ήθελα να παίξω με μικρό ροτέισιον. Αυτοί είναι πιο έμπειροι. Προσπάθησα να έχω αυτές τις λύσεις και πήγα με αυτές τις λύσεις. Αν είναι από την αρχή κάτι λάθος αναζητάς λύσεις. Χάσαμε κάποια σουτ , αλλά μείναμε στο παιχνίδι. Δεν ήθελα μετά να τον ρίξω στο παιχνίδι, απλά για να πω πως έπαιξε. Δεν θα ήταν σωστό και γι' αυτόν, δεδομένου και του προβλήματος που είχε. Υπήρχαν παίκτες, ο Τσέρι, ο Σπανούλης, ο Τέιλορ, ο Πάντερ...  Είχα την αίσθηση πως δοκιμάσαμε τον Ρότσεστι και έκανε κάποια καλά πράγματα".

Για τον Κεμζούρα το απαράδεκτο ήταν και το επανέλαβε πως κάποια στιγμή η ομάδα του ήταν σαν να "πάγωσε" όπως είπε: "Χρησιμοποιούμε και τα παιχνίδια ως προπόνηση. Τους είπα μην βλέπετε το σκορ. Είναι σημαντικό να παίξουμε σωστά ως το τέλος, αλλά δεν έγινε. Προσπαθώ να παίξουμε κάτι, να μην τα παρατάμε. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση. Κολλήσαμε, παγώσαμε, κάποιες πάσες και αποφάσεις δεν ήταν σωστές".

Ο Λιθουανός κόουτς ρωτήθηκε μήπως κάποια φιλικά ή κάποια εσωτερικά διπλά ακόμη και με την Ομάδα του Ολυμπιακού που αγωνίζεται στην Α2 τον βοηθήσουν να βρει ρυθμό ή να δει καλύτερα τους νέους παίκτες: "Δεν είναι εύκολο να βρεθούν οι λύσεις. Γνωρίζουμε την κατάσταση. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες προπονήσεις, έχουμε δύο νέους παίκτες. Δεν θα κάνουμε παιχνίδια για να τα κάνουμε. Έχουμε το πλεονέκτημα να δουλέψουμε ανάμεσα στους αγώνες, αλλά ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι για διπλή εβδομάδα τη δεδομένη στιγμή και δεν ήμασταν όσο καλοί θα μπορούσαμε. Θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε. Αν δούμε πως χρειάζεται θα το κάνουμε".

Σε ερώτηση για το ποιοι παίκτες θα φύγουν και αν υπάρξει τρίτη προσθήκη απάντησε: «Γίνονται διαπραγματεύσεις. Θα δούμε… Δεν μπορώ να πω ποιος φεύγει. Θα δούμε στο μέλλον πως θα εξελιχθεί. Θα δούμε επίσης στο μέλλον για τρίτη προσθήκη. Πρώτα πρέπει να προσαρμοστούν αυτοί οι δύο που έχουμε ήδη. Και μετά θα μιλήσουμε με τη διοίκηση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ